43 éves lett, másnap kiállították a brazil hátvédet

Vitorino Hilton a második legidősebb játékos a francia futballbajnokságban.


A francia labdarúgó-bajnokság második legidősebb pályára lépő játékosa lett Vitorino Hilton, a Montpellier 43 éves hátvédje, akit kiállítottak hétfőn az Olympique Lyon ellen 2-1-re megnyert meccsen.

Hilton vasárnap ünnepelte a születésnapját, és 2011 óta már több mint 320 mérkőzésen játszott a Montpellier-ben, amelynek jelenleg a csapatkapitánya.

A futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint a francia élvonal történetében csak egyszer játszott nála idősebb játékos, 1956-ban a Troyes színeiben Roger Courtois 44 esztendősen lépett pályára.

Hilton az öt nagy európai liga tekintetében is a második legidősebb, a rekordot Marco Ballotta kapus tartja, aki 2008-ban az olasz Serie A-ban a Lazio kapusaként szerepelt 44 éves korában.

Hilton hétfő esti szereplését ugyanakkor beárnyékolta, hogy a 71. percben kapott sárga lapja után 10 perccel kiállította a játékvezető, a szabálytalanságáért megítélt büntetőből pedig szépített az akkor már 40 perce emberhátrányban játszó Lyon.

A brazil hátvéd májusban további egyéves szerződést írt alá Montpellier-ben, de ahhoz, hogy világrekorder legyen, még egy évtizedet kellene futballoznia. A japán Miura Kazujosi ugyanis az év elején hosszabbított az élvonalbeli Yokohama FC-vel, így a most 53 esztendős támadó jövő januárig biztosan játszani fog még. 

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók