Besokallt a tudtán kívüli játékoskeringőtől az Olympique Marseille vezetőedzője

André Villas-Boas elhagyja együttest.


Felajánlotta lemondását André Villas-Boas, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A portugál szakember kedden sajtótájékoztatón - melyen bejelentette távozási szándékát - azzal indokolta lépését, hogy a klub vezetősége akarata ellenére vette kölcsönbe a középpályás Olivier Ntchamet a Celtic Glasgow-tól, és erről a sajtóból szerzett tudomást. Azt pedig, hogy a szélső Nemanja Radonjic a Herthához kerül, hétfőn 22.30-kor tudta meg. Hozzátette, semmiféle követeléssel nem él a klub felé.

A 43 éves tréner 2019 nyarán ült le az OM kispadjára, eddig 60 mérkőzésen irányította a csapatot, amellyel 29 győzelmet aratott, 13 döntetlen és 18 vereség mellett. Villas-Boas jelenlegi szerződése az idény végéig szól.

Sport365.hu - Dühös szurkolók rontottak az Olympique Marseille edzőközpontjába

Két-háromszáz drukker vonult a létesítményhez pár órával az Olympique Marseille esti, Rennes elleni hazai mérkőzése előtt. Az elégedetlenkedők a klubvezetés távozását követelték, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket. A dühös szurkolók közül jó páran petárdáztak, tűzijátékoztak, füst- és fénygránátokat dobáltak. Néhányan be is jutottak a Robert Louis Dreyfus központba, de jelentések szerint később lecsillapodtak a kedélyek.


Szombaton mintegy két-háromszáz szurkoló petárdákkal, tűzijátékokkal, füst- és fénygránátokkal vonult Marseille utcáin, majd közülük jó néhányan behatoltak az együttes edzőközpontjába pár órával az Olympique Marseille esti, Rennes elleni hazai mérkőzése előtt. Az elégedetlenkedők a klubvezetés távozását követelték, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket. A találkozót később elhalasztották.

A francia klub délután közleményben erősítette meg, hogy André Villas-Boas távozik. Eszerint a szakember közelmúltban tett cselekedetei és megnyilvánulásai "komoly károkat" okoztak a marseille-i egyesületnek, valamint az ott dolgozóknak, így az elbocsátás "elkerülhetetlenné" vált.

Az OM hátránya 22 forduló után 16 pont az éllovas Lille együttesével szemben.

 

Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók