Videoton: "Ha az 20 percet kibírja a csapat, bármi lehet" - Lázár Pál

Hátborzongató hangulatot és egy előrejátékban nagyon erős, éppen ezért azonnal támadó török csapatot vár Lázár Pál, a Videoton egykori játékosa, aki az előző szezonban pályára lépett a Trabzonspor ellen.


A Vidivel bajnokságot nyert Lázár Pál, aki az elmúlt szezonban a török Samsunspor csapatát erősítette, éppen múlt pénteken bontott szerződést korábbi csapatával. Lázár úgy véli, hogy nem akármilyen hangulatra lehet számítani Trabzonban a csütörtöki meccsen. A fehérvári klub egykori játékosa törökországi légióskodása alatt pályára lépett a Trabzonspor ellen is.

- Miként emlékszel vissza arra a meccsre?
- Számomra különösen emlékezetes marad, mert pályafutásom első kiállítása azon a meccsen esett meg. A bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán értünk el ellenük egy-egyes döntetlent, és engem az utolsó percben kiállított a bíró. A visszavágón sajnos nagyon kikaptunk, négy-nullára, azon a meccsen nem léptem pályára.

- Mi a Trabzonspor erőssége?
- Azt tudni kell, hogy egy elképesztően erős csapatról beszélünk. A nagy török hármas, a Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray trió mellett a legjobb török csapat. Nem véletlenek az eredményei, hogy tavaly vitézkedett a Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy idegenben győzte le az Internazionalét. A Trabzonspor főleg az előrejátékban nagyon erős, és gyors játékosai vannak, érdemes külön figyelni a bal szélen mozgó Olcanra. Kicsi ember, de szélvészgyors, nagyon veszélyes a labdával. A másik játékos, akire felhívnám a figyelmet, az argentin Colman, az irányító, a szervező, ő a csapat esze, az egyik legjobb játékosuk. Még szerencse, hogy a gólkirályukat, Yilmazt eladták, vele már nem lesz gondja a Vidinek.

- Mire számíthat a Vidi a Trabzonspor stadionjában?
- A Trabzonspor odahaza félelmetes, hazai pályán fanatikus szurkolói elképesztő hangulatot teremtenek. Amikor a Samsunsporral játszottunk ellenük Trabzonban, telt ház volt. A mai napig beleborzongok abba, hogy mit műveltek a fellelkesült nézők. Az egész stadion a klub színeiben pompázott, esett az eső, de ez senkit sem zavart, végigszurkolták a mérkőzést. De ez akár még a Vidi javát is szolgálhatja: ilyen közönség előtt élmény játszani. Éppen ezért az várható, hogy odahaza a Trabzonspor nekiesik a Vidinek. Ha kitámadnak, talán itt nyílhat egy kis esély előttünk, ugyanis a törökök védelmét már nem érzem annyira összerakottnak, mint a támadósort. Lehet, hogy  minden török csapatról elmondható az, védekezésben hajlamosak néha a fegyelmezetlenségre. Úgy érzem, hogy hátul a Vidi fegyelmezettebb, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a Trabzonspor egy nagyon erős, kellemetlen ellenfél, Európa legnagyobb klubjaival is felveszi a versenyt, a meccs minden pillanatában résen kell lenni. Az biztos, hogy lenézni nem fogják a Vidit, ezt a hibát nem követik el. Többször jártak a csapat szakmai stábjából Magyarországon, és biztos vagyok benne, hogy alaposan feltérképezték leendő ellenfelüket. Egykori másodedzőm jelenleg a Trabzonspornál szolgál, éppen hétfőn hívott telefonon, Székesfehérváron megnézte a Vidi - Egert, és ha már erre járt, beszéltünk is.

- Szerinted milyen esélyekkel lép pályára a Vidi Törökországban?
- Biztos, hogy nehéz lesz. De azért a Vidi az idén már lejátszott jó pár meccset, a fiúk kemény, ám eredménnyel megvívott összecsapásokkal a hátuk mögött érkeznek Törökországba, én nem féltem őket. Láttam a Vidit a Gent ellen, szerintem nagyon összerakott a csapat. Ha az első húsz-huszonöt percet, amikor a törökök óriási lendülettel fognak támadni, kibírja a csapat, akkor bármi lehet. Azt mondom, hogy csütörtökön jó lenne egy döntetlen, és sok sikert kívánok egykori klubomnak.

Videók