Szélesiéket kizárták az Európa Ligából

A luxemburgi kupagyőztes Differdange csapatával találkozik a francia Paris Saint-Germain a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. körében, miután a kontinentális szövetség (UEFA) csütörtökön kizárta az EL-ből Szélesi Zoltán csapatát, a görög Olimpiakosz Voloszt.


Az uefa.com pénteki híre szerint az előző fordulóban a Volosz által 6-0-s összesítéssel búcsúztatott luxemburgi együttes azért kapott lehetőséget, mert az UEFA - tekintettel a sportszakmai érdekekre - mindenképpen azt akarja, hogy az összes európai kupamérkőzés sorra kerüljön, s egy se maradjon el. A párharc első találkozóját jövő hét csütörtökön, a visszavágót pedig augusztus 25-én rendezik.

Az UEFA a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt zárta ki az EL-ből a görög együttest, amely a csütörtöki ítélet szerint további három évig nem szerepelhet a nemzetközi kupákban, ám ezt a szankciót öt évre felfüggesztették. A Volosznak jövő hétfőig van lehetősége fellebbezni a döntés ellen.

Szélesi csapatát július végén a botrány miatt száműzték az élvonalból Görögországban, ám szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont 10 pont levonással kezdheti meg.

Videók