Sousa: "A legnehezebb ellenfél is verhető!" - EL-beharangozó

A Videoton FC csütörtökön megkezdi szereplését a nemzetközi kupában. Paulo Sousa nagyon kiegyensúlyozott összecsapást vár a Slovan Bratislava ellen.


"A lehető legjobb formában szeretnénk játszani, hiszen az elmúlt egy évben pontosan azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy az európai kupapaporondon szerepelhessünk - mondta el a vidi.hu-nak Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője. - Mindannyiunk szeme előtt ez a cél lebegett. A Slovan révén a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a kalapból. A szlovák csapatról tudjuk, hogy nagyon erős. Tavaly ugye a Bajnokok Ligájában szerepeltek, ahol a későbbi negyeddöntős APOEL búcsúztatta őket, majd az Európa Ligában a Rómát legyőzve jutottak be a csoportkörbe. Impozáns statisztikával rendelkeznek: tavaly a szlovák bajnokságban például hazai pályán egyszer sem szenvedtek vereséget. Azonban gyenge pontjaik is vannak. Nagyon kemény, kiegyensúlyozott összecsapást várok és a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk, hogy elérjük a célunkat, vagyis továbbjussunk."

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok csütörtökön Pozsonyban. Ellenfelünk jó játékosokból áll, és biztos, hogy pokoli hangulat vár ránk a Pasienky Stadionban. Megmondom őszintén, engem mindig is doppingolt az, ha egy "oroszlánbarlangban" kell pályára lépni. Szerintem egyébként nem csak engem fog ösztönözni az a pokoli hangulat, ami vélhetően ránk vár, hanem valamennyi csapattársamat is. Telt ház előtt amúgy sem lehet rossz meccset játszani, biztos, hogy nem csak az iram lesz nagy, hanem a küzdelem is. Nagyon bízom benne, hogy sikerül számunkra kedvező eredményt elérni. Fontos, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a kinti meccset, az persze nem probléma, ha nekünk sikerül betalálnunk. Egy két mérkőzésből álló párharc nagyon fontos első 90 percére készülünk" - nyilatkozta a klub honlapjának Torghelle Sándor.

Természetesen a szlovák csapat is készül az összecsapásra. A klub honlapja egyenesen nehéz mérkőzést vár a ma esti találkozótól. Vladimir Weiss vezetőedző szerint Paulo Sousa nagyszerű munkát végzett a Videotonnal eddig: "Biztos vagyok benne, hogy csak az úriemberi mivolta miatt nyilatkozta azt, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei. Láttam a Videotont élőben és videón is. Jól összerakott csapatot ismertem meg a székesfehárvi együttesben. Én még most is 50-50% esélyt adnék a továbbjutásra."

LABDARÚGÁS
Európa Liga selejtező, 2. forduló:
SK Slovan Bratislava - Videoton FC
Pozsony, Pasienky Stadion, 20 óra 15 perc
A sport365.hu tippje: 1-1

Videók