Solskjaer elárulta miből próbálnak erőt kovácsolni a Sevilla ellen

Az elbukott elődöntők fájdalma


A Manchester United vasárnap a Sevilla ellen lép pályára, az UEFA-kupa elődöntőjében. A koronavírus járvány a két csapat egy független helyszínen, Kölnben játszik majd egymással, és a továbbjutás sorsa ezen az egyetlen mérkőzésen dől majd el. Ole Gunnar Solskjaer szerint eddigi kudarcaik inspirálóan hathatnak majd rájuk.

A manchesteriek ebben az évadban az összes kupasorozatban bejutottak a legjobb 4 közé, onnan azonban már egyik esetben sem sikerült továbblépniük. Az Angol Ligakupában a Leicester City az FA Kupában pedig a Chelsea állta az útjukat. A vörös ördögök edzője örül, hogy ebben a szezonban minden kupában sikerült a legjobb 4 közé kerülniük, ugyanakkor reméli, hogy ezúttal nem ez lesz a végállomás számukra.

„Kétszer már sikerült elődöntőbe jutnunk idén, de tovább akarunk lépni” – mondta a MUTV kérdésére.

Az elődöntőbe jutás tisztességes eredmény, de nem elég jó a Manchester Unitednek.”

„A csapat fejlődik és egyre éhesebbé válik. Azt a fájdalmat, amit a két elődöntő elvesztése okozott, igyekszünk pozitívan felhasználni. Erőt adhat, hogy ezek után még inkább akarjuk a győzelmet.”

„Amikor kikaptunk, elvesztettünk valamit, és többé nem akarjuk ezt az érzést. Úgy gondolom a srácok készen állnak a vasárnapi meccsre.”


Az FA kupában a Chelsea állította meg a Manchester Unitedet.

Fotó: Chris Lee - Chelsea FC/Getty Images

Az edző hozzátette a mentális erő hatalmas szerepet kaphat majd az összecsapáson.

„Fizikailag rendben vagyunk, de ez összes csapatra jellemző, hiszen sok mérkőzést játszottak most. Inkább az lesz a kérdés fejben ki bírja jobban. Mindenki fáradt, de el kell hitetni az ellenféllel, hogy mi kevésbé vagyunk azok. Szellemileg erősnek kell maradni, és koncentráltan kell játszani. Fontos, hogy a játékosoknak végig megfelelő legyen a hozzáállása.”

Solskjaer az egymeccses elődöntőről is elmondta véleményét.

„Ez olyan, mint egy Eb, vagy egy Vb. Nincs második esély, aznap kell mindent kiadni magunkból apályán. Persze ez most eltér a megszokottól, de szerintem ez volt a legoptimálisabb forgatókönyv ahhoz, hogy be tudjuk fejezni a sorozatot.”

A csapat nem marad magára, hiszen a szurkolók egy része Kölnbe is velük tartott.

„Ez nagyszerű. Amikor hétfőn este edzeni indultunk, ott voltak a rajongók zászlókkal, ami felemelő érzés. Tudjuk, hogy lélekben velünk vannak és ez hatalmas segítség” – mondta lelkesen az edző.

Forrás:manutd.com

Borítókép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images

Videók