Putyinnal hergelte a törököket az orosz focista

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt a Lokomotiv Moszkva labdarúgója, Dmitrij Taraszov a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen.


A 28 éves középpályás az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta "A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, miután a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.
 
 
„Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" - nyilatkozta szűkszavúan Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.
 
Az R-Sport orosz hírügynökség UEFA-közeli forrásból úgy értesült, hogy legalább tíz mérkőzésre eltilthatják a játékost, és a Lokomotiv is számíthat szankciókra, mivel az európai szövetség általában nagyon komolyan fellép a politikai tartalmú üzenetek ellen.
 
Igor Lebegyev országgyűlési képviselő, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja élesen bírálta, ostobaságnak nevezte Taraszov tettét.
 
„Futballistaként tisztelem őt, de megbocsáthatatlan, amit csinált. A hazafiság nem jeleníthető meg trikókon vagy képeken. A Fenerbahce elleni 3-0-s győzelem lett volna a legmagasabb szintű hazaszeretet megfelelő kinyilvánítása" - magyarázta a politikus.

Videók