"Nem készülünk rotálásra a Fradi ellen"

A magyar csapat első EL-ellenfelének vezetőedzője hangsúlyozta, semmiképpen sem szabad lebecsülni a Ferencvárost.


A fradi.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Miközben magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk éppen Németország felé utazott, ahol csütörtök este 18.45-től a Bayer Leverkusen vendégeként megkezdi szereplését az UEFA Európa Liga G-csoportjában, első EL-ellenfelünk meg is tartotta hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Jonathan Tah valamint Gerardo Seoane vezetőedző részvételével. Az úgynevezett hibrid sajtótájékoztatón, amelyen az újságírók személyesen és online is részt vehettek, először Jonathan Tah kapott kérdést az előző hétvégi Borussia Dortmund elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban, amelyen a Leverkusen óriási izgalmak után 4-3-as vereséget szenvedett.

„Elhoztunk minden pozitívumot arról a találkozóról, de természetesen a hibákat ki kell javítanunk. Viszont az már a múlt, most a holnapi meccsre koncentrálunk, és nagyon örülünk annak, hogy részt vehetünk az Európa-ligában. Nagyon érdekes mérkőzések várnak ránk.” – mondta a leverkuseniek játékosa.

A folytatásban Gerardo Seoane vezetőedző kijelentette, hiába fontos a csoportelsőség a sorozat új lebonyolítási rendszerében, ahol a csoportok győztese rögtön a nyolcaddöntőbe jut, erre még egyáltalán nem gondolnak, most a Ferencváros elleni találkozóra koncentrálnak. Azt is hozzátette, hiába a kőkemény hétvégi bajnoki, nem tervezi forgatni a kezdőcsapatát a magyar bajnok ellen.

„A Dortmund elleni meccs sokat kivett a játékosokból, de nincs szükség a rotációra, mert még az évad elején járunk, nem fáradt senki, mindenki jó állapotban van. A célunk az, hogy megtartsuk a labdát, nagyobb nyomás alá helyezve a Ferencvárost. A Fradinak vannak gyors játékosai, akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadályozni” – mondta Seoane.

Hozzátette, mivel a nemzetközi porondon könnyű meglepetést okoznia egy-egy csapatnak, így sokkal jobban fel kell készülniük ezekre a találkozókra, mint a jól ismert német bajnoki ellenfelek elleni meccsekre. Nincs ez másképp a Ferencváros elleni mérkőzéssel sem.

„A Ferencváros támadósorára hívtam fel a játékosaim figyelmét: Makot már ismerjük a Bundesligából. Tokmac remekül vissza tud állni védekezésben, illetve Uzuni a szélen mindenre készen áll” – mondta Seoane.

Végül elhangzott: a csütörtöki találkozóra 10-11 ezer nézőt várnak a stadionba. Ami a mieink programját illeti, a csapat már megérkezett Németországba. Szerda 18.00-s kezdettel a vezetőedző, Peter Stöger és egy játékos részvételével sajtótájékoztatót tartunk a BayArenában, ezt követően pedig a szakmai stáb megtartja az EL-rajt előtti utolsó tréninget.

A teljes sajtótájékoztató:

Borítókép: fradi.hu
Forrás: fradi.hu

 

Videók