"Nem emlékszem az utóbbi időből nyomorultabb látványra/hangulatra az európai futballban"

Ez szomorú.


A hírek szerint Glen Kamarát csütörtökön a fiatal Sparta Praha szurkolók bántalmazták.

A Rangers a Sparta helyi riválisával, a Slavia Prágával került szembe az előző során az Európa Ligában, ahol Ondrej Kudelát bűnösnek találták Kamara faji bántalmazásában. Kudela ideiglenesen egy meccsre felfüggesztették az incidens után, és később tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott az UEFA-tól, a Slavia Prague későbbi fellebbezését pedig elutasították.

Kamara és a Rangers ismét Prágába látogatott, ahol a csapat úgy döntött, hogy együtt letérdelnek a mérkőzés előtt. A mérkőzést eredetileg zárt ajtók mögött kellett volna rendezni, de az UEFA enyhített a büntetésen, és gyerekeket beengedtek a találkozóra, ahol végül a házigazdák nyertek 1-0-ra. A mérkőzés szomorú jelenetei közé tartozott, hogy Kamara minden egyes labdaérintésénél felszólalt a közönség.

Jordan Campbell, az Athletic munkatársa tweetelt: A Sparta Praha szurkolói rasszista bántalmazásban vettek részt, így ma este zártkapuk mögött kellett volna szembenézniük a Rangers ellen. Az egyetlen kivétel az, hogy 10 000 helyi, 14 év alatti gyerek volt bent, de Glav Kamara, akit faji bántalmazás ért a Slavia Ondrej Kudela ellen, most minden labdaérintésénél fütyültek. Ennék lehangolóbb már nem lesz semmi.”

Barry Anderson, a The Scotsman munkatársa hozzátette: Nem emlékszem az utóbbi időből nyomorultabb látványra/hangulatra az európai futballban, mint a cseh gyerekek ezrei, akik Glen Kamara minden érintésénél felszólaltak.”

Forrás: givemesport.com
Borítókép: givemesport.com

Videók