Nem csak vezet, de jól is játszik a Vidi! A fehérváriaknál az előny a szünetben

Bravúrosan kezdett a magyar csapat és Nikolics góljával már a meccs elején megszerezte a vezetést.


A Mol Fehérvár meglepte a belga Remek védekezésének, és kontráinak köszönhetően meglepte a belga Standard de Liége együttesét a Mol Fehérvár FC, amely az első 45 perc után 1-0-ra vezet az El-playoff meccsén.

A Ferencváros keddi BL-bravúrja után csütörtök este a Mol Fehérváron volt a sor, hogy újabb magyar csapatként képviselje Európában kis hazánkat. A Fejér megyei csapat a belga Standard de Liége otthonában lépett pályára a labdarúgó Európa-liga-selejtező playoff körében.

A fehérváriak kezdték a mérkőzést, rövid passzolgatás után Nikolics felé repült egy indítás, a csatár elesett Vanheusden mellet, a bíró sípja azonban néma maradt. A magyar válogatott támadó harcolta ki a mérkőzés első szögletét, de szabálytalanság miatt kifelé járt a szabadrúgás a hazaiaknak.

Az első pár perc eseményei alapján jól látható volt, hogy a Vidi nem megilletődötten lépett pályára, habár a hazai csapat számított a mérkőzés esélyesének.
A piros-kékek az ötvédős rendszerűkkel szépen zárták a területeket.

Nem sokat kellett várni a gólra, ugyanis a 10. percben a Vidi az első lehetőségét gólra váltotta. Egy gyors ellentámadás végén Lyes Houri indította Nikolicsot, úgy tűnt a belga védő szerzi meg a labdát, azonban elügyetlenkedte, a magyar válogatott csatár pedig lecsapott a hibára és jobbal a bal alsóba lőtt a kapus mellett.


(Kép: molfehervarfc.hu)

A 19. minutumban Carcela szöglete után nagy kavarodás alakult ki a magyar kapu előtt, végül Petrjak szabadított fel.

A 22. percben villant a mérkőzés első sárgája miután Bollát rúgta fel hátulról Muleka.

Felállt védelemmel szemben a hazaiak nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, ugyanis a Fehérvár védelme nagyon stabil lábakon állt, azonban, ha Márton Gábor együttese megszerezte a labdát nem tudta magánál tartani sokáig. Pedig az látható volt, hogy Petrjak és Houri cseleivel látványosan nehezen boldogult a belga együttes.

Háromszor próbálkozott a Standard Liége, de egyszer sem talált kaput.

A zártkapu ellenére a szurkolók hangja behallatszott a stadionba, és zúgott a „Hajrá Vidi!”.

Percekre beszorult saját térfelére a Vidi, ugyanis a félidő végét próbálta megnyomni a hazai együttes, de egy ellentámadás végén Nikolics ugratta ki Petrjakot, aki egy csel után lőtt, Laifisz blokkolt.

A 38. percben Amallah végzett el egy szabadrúgást veszélyes helyről, Kovácsik pedig valahogy kiszedte a jobb alsóból.

Egy perccel az első játékrész vége előtt veszélyes beadás kereste Amallah fejét, de a Musliu remekül helyezkedve kicsúsztatta oldalra a labdát.

A játékvezető mindössze egyetlen percet hosszabbított, azonban a hátralévő időben már nem változott az eredmény.

A meccs egyetlen igazi helyzetét Nikolics a 10. percben szerencsére gólra tudta váltani, így fehérvári előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

Standard Liege – Mol Fehérvár FC 0-1

Kép: molfehervarfc.hu

Videók