Minden egy helyen az idegörlő FTC-Espanyol mérkőzésről - Videók

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott az Espanyol ellen az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában. A végletekig kiélezett mérkőzés felemelő és meghatározó pillanatai.


A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán az Espanyol ellen az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában. A mérkőzésen a játékosok és a szurkolók egyarátn kitettek magukért. Íme a találkozó legfontosabb pillanatai!

A hangulatra már a percekkel a meccs kezdete előtt sem lehetett panasz. A Groupama Aréna csordultig megtelt, és a zöld-fehér szimpatizánsok ismét hatalmas élőképpel készültek. 


A GreenMonsters segítségével ismét gyönyörű élőkép készült.

Videó: Youtube.com/GreenMonsters1995

A kezdő sípszó elhangzásakor a pályán hatalmas rohanás, a lelátón pedig zúgó hangorkán vette kezdetét. A Ferencváros játékosai már az első pertől kezdve rohamozták az ellenfél kapuját, majd a 23. percben Isael kapufáról kipattanó lövését Sigér Dávid juttatta a kapuba.

Sigér révén a Fradi került előnybe a 23. percben.

Videó: Youtube.com


Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Fotó: Sport365/BakonyiPéter

Nem sokáig örülhettek azonban a ferencvárosiak, mert a 31. percben Oscar Melendo a tizenhatoson belülről kilőtte a bal alsó sarkot, és ezzel egynlített. A gól után jelentősen felpörögtek a spanyolok, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ezekből azonban már nem született újabb találat az első félidőben.


Az Espanyol egyenlítő találata.

Videó: Vide.hu


Dibusznak Nem sikerült védenie Melendo rúgását.

Fotó: Sport365/BakonyiPéter

A második félidő elején hosszabb ideig állt a mérkőzés, mert az 55. percben Granero és Frimpong összefejelt. Mind a két játékost percekig ápolták, szerencsére azonban mind a ketten vissza tudtak térni a pályára.


Ebbe a találkozóba a foguk is majdnem beletört.

Fotó: Sport365.hu/BakonyiPéter

A 60. perctől a zöld-fehérek ismét lerohanták az ellenfelet.  A 65. percben Isael lőtt egy hatalmas kapufát, majd 2 perccel később Boli lőhetett volna jó helyről, az utolsó pillanatban azonban Calero kivágta a labdát. 1 perc múlva aztán ismét Sigér lőtt kapura, de a középre érkező, lapos lövést könnyedén védte az Espanyol kapusa.

A 70. perctől aztán a játék áttevődött az ellenfél oldalára. Az Espanyol többször is kapura tört, Dibusz azonban 2 hatalmas bravúrt is bemutatott.

A 75. percben tizenegyeshez jutott a magyar egység. A büntetőt Isael vállalta el, azt azonban nem sikerült a hálóba juttatnia.


Isael középre tartó lövését könnyedén védte az Espanyol kapusa.

Videó: Videa.hu

A rendes játékidő utolsó percében újra esélyt kapott a Ferencváros a győzelemre. A játékvezető büntetőt ítélt a spanyolok ellen. Ezúttal Skravka állt oda a 11-es vonalhoz, és ő már nem hibázott, védhetetlenül bombázta a bal sarokba.


Az rendes játékidő utolsó percében ismét vezetést szereztek a zöld-fehérek.

Videó: Videa.hu

Mivel a második félidő elején ápolás miatt sokáig állt a mérkőzés, a bíró 6 percet hosszabbított, így a játékosok továbbra sem dőlhettek hátra. Még inkább igaz volt ez azt követően, miután kiállították a Fradi egyik labdarúgóját.

A hiba sajnos megbosszulta önmagát, és a ráadás utolsó másodperceiben az Espanyolnak sikerült kiegyenlítenie.


Darder az utolsó pillanatban belerondított az örömmámorba.

Videó: Videa.hu

A játékosok nem sokkal a mérkőzés után felemás érzésekkel nyilatkoztak. Mindenki csalódott volt az utolsó pillanatos egyenlítő találat miatt, ugyanakkor többen kihangsúlyozták: büszkék az Európa Ligában nyújtott telejsítményükre.


Rebrov büszke, Isael nem adja fel, Varga kissé csalódott.

Videó: Videa.hu

A csoport másik mérkőzése szintén döntetlennel zárult, így a Ferencváros ki-ki meccset játszik az utolsó fordulóban a Ludogorec ellen. Amennyiben Bulgáriában győzni tud a magyar legénység, bejutnak az egyenes kieséses szakaszba.


A Ferencváros továbbra is a csoport 3. helyén áll.

Fotó: Eredmények.com

A mindent eldöntő mérkőzés december 12-én 21 órakor kezdődik majd, Bulgáriában.

Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

 

 

 

Videók