Majdnem "csoda" egy "libabőrös" éjszakán Leverkusenben

A Roma ledolgozta a hátrányát az Európa Ligában, de végül a Leverkusen sorozatát sem tudta megszakítani


Amire valószínűleg kevesen tettek fel komolyabb pénzt megtörtént, vagyis az AS Roma a "csodával  határos módon" ledolgozta a hazai pályán összeszedett két gólos hátrányát a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga visszavágón. Két fölösleges szabálytalanság után Parades kétszer is büntetőt lőhetett és mind a kétszer betalált. A vendégek pedig nagyon közel álltak a hosszabbításhoz. 

De ez a Leverkusen tényleg verhetetlennek tűnik az idén. Xabi Alonso együttese előbb egy szerencsés góllal szépített. Hiszen egy szöglet után Manciniről a saját kapujába pattant a labda. Majd a 97. percben, amikor már bőven "elég volt" az eredmény a dublini fináléhoz, a "gyógyszergyáriak" mentek előre és megtoldották egy meccsel a rekordjukat. Hiszen Stanisic egy ellentámadás végén egyenlített. 

 

A Bundesligát már megnyerő, a Német Kupában is döntős Leverkusennek ez immár a 49. veretlen mérkőzése volt sorozatban, ezzel megdöntötte a Benfica európai rekordját. A lisszaboni együttes 1963 decembere és 1965 februárja között 48 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre valamennyi sorozatot figyelembe véve.

A Leverkusen 49 meccséből egyébként 40 volt győztes és 17 olyan, amikor a gárda a 90. perc után őrizte meg a sorozatát és lőtt gólt. 

„Sajnálom a meccset, mert a 80. percig kezünkben volt a találkozó. Sajnos az öngól megpecsételte a sorsunkat, mert arra kényszerített, hogy menjünk előre és helyet hagyjunk hátul. Mindent megtettünk, amit kellett. Gratulálunk a Leverkusennek, nagyon jól játszottak, Sajnos az öngól megbüntetett minket.” - nyilatkozta a vendégek mestere Daniele De Rossi.

„Egy álom vált valóra a döntővel” – nyilatkozta Granit Xhaka a Leverkusenből a meccs után. "Tiszta libabőr, gyerekként az ember szeretne egy ilyen meccsen részt venni, amikor ilyen későn egyenlít a csapata és bejut a döntőbe. Ez hihetetlen. Biztosan élvezni fogjuk az éjszakát" - folytatta a svájci.

"Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. Természetesen ez nem lesz könnyű. Az Atalanta egy olyan olasz csapat, amely taktikailag brutálisan jó. De mindent megteszünk, hogy hazahozzuk a kupát Dublinból Leverkusenbe."

A Leverkusen 22 év után játszhat majd újra európai kupadöntőt. De az akkori Real Madrid elleni Bajnokok Ligája fináléhoz képest, idén valódi sansza van a végső sikerre az Atalanta ellen a német gárdának május 22-én Dublinban.

(Fotó: facebook/Bayer Leverkusen)

Videók