Ma kialakul a legjobb négy mezőnye az Európa-ligában

Kemény meccs vár a sorozatot 2014 és 2016 között háromszor megnyerő Sevilla csapatára.


A sorozatot 2014 és 2016 között háromszor megnyerő Sevilla a Wolverhampton Wanderersszel csap össze kedden a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.

Az El márciusban félbeszakadt és a múlt héten folytatódott a nyolcaddöntő visszavágóival, illetve két párharcban egymérkőzéses ütközettel. A spanyol csapat semleges helyszínen, Duisburgban 2-0-ra múlta felül az AS Romát, az angol együttes pedig hazai 1-0-s győzelemmel, 2-1-es összesítéssel búcsúztatta az Olimpiakosz Pireuszt.

A Sevilla negyedik lett a spanyol bajnokságban, így a következő idényben főtáblás a Bajnokok Ligájában, a Premier League-ben hetedik Wolverhampton viszont csak akkor léphet ki ismét a nemzetközi porondra, ha megnyeri az El-t - ebben az esetben szintén a BL-főtáblára kerül.

A duisburgi párharc esélyesének a Sevilla tűnik, de a németországi zárótornán egymeccses párharcokat rendeznek, nézők nélkül, így korántsem megszokottak a körülmények, ami befolyásolhatja az eredményeket.

Mint ahogy az is, hogy a koronavírus-járvány miatt ugyancsak sokáig szüneteltetett bajnokságok nem egyszerre értek véget, a spanyol július 19-én, az angol egy héttel később zárult. A Wolverhampton egyébként semmiképpen sem számít eleve esélytelennek, erejét jelzi, hogy sokáig úgy állt a PL-ben, hogy kiharcolja a nemzetközi szereplés jogát.

A hajrában éppen csak lecsúszott a kupaindulásról, úgy lett hetedik a már El-induló Tottenham Hotspur mögött, hogy ugyanannyi pontot szerzett. A Sevilla magabiztosan harcolta ki az újabb BL-szereplés lehetőségét, a harmadik helyezett Atlético Madridéval azonos ponttal zárt a La Ligában.


A két csapat előzőleg még nem játszott egymással UEFA által szervezett sorozatban.

A másik keddi összecsapáson a Sahtar Donyeck és az FC Basel találkozik Gelsenkirchenben.

A legjobb nyolc közé jutott csapatok Németországban fejezik be az Európa-ligát, a negyeddöntőtől minden párharc egymérkőzéses, és zárt kapus. A nyolc között az összecsapásokat hétfőn és kedden rendezik, az elődöntőkre vasárnap és hétfőn kerül sor, a finálé pedig augusztus 21-én lesz, Kölnben.

negyeddöntő:

kedd:

Sahtar Donyeck (ukrán) - FC Basel (svájci), Gelsenkirchen 21.00
Wolverhampton Wanderers (angol)-Sevilla (spanyol), Duisburg 21.00

Borítókép:Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók