Jogtalanul vették el a Liverpool 97. percben szerzett gólját?

A játékvezető hosszas videózás után úgy döntött, Alexis Mac Allister kezezése miatt érvényteleníti az utolsó pillanatos egyenlítést.


 A Liverpool drámai végjátékot követően szenvedett vereséget a Toulouse otthonában, az Európa Liga csütörtöki játéknapján.

A francia klub már kétgólos előnyben is volt, azonban jól hajráztak az angolok, és a 97. percben a 3-3-at érő egyenlítő gól is megszületett.

A nagy örömnek ugyanakkor a játékvezető véget vetett, hiszen hosszas VAR-ozást követően úgy döntött, érvényteleníti a gólt.

A sporttárs Alexis Mac Allister kezezése miatt döntött, így akinek a mellkasáról épphogy rápattant a labda a kézfejére.

A Sky Sports érvelése szerint a labdarúgás szabályainak legfrissebb értelmezése szerint a játékvezető hibásan vette el a gólt, ugyanis „a vétlen kezezés, amely ahhoz vezet, hogy egy csapattárs gólt szerez, vagy gólszerzési lehetőséghez jut, nem minősül szabálysértésnek.”

A lefújást követően Jürgen Klopp is a pályára rohant, és éles szóváltásba keveredett a játékvezetővel, az érvénytelenített gól kapcsán.

Van azonban ellenvélemény is, a TNT Sports oldalán Joe Cole úgy vélekedett, hogy a döntés helyes volt, a gól érvénytelen.

„Furcsa helyzet volt, mindannyian vártuk mi lesz a döntés, mivel a kezezés jóval a gólszerzés előtt történt. Ugyanakkor a játékvezető helyesen döntött. A Liverpool szurkolók elégedettlensége ellenére ez volt a helyes ítélet.” – véli a korábbi játékos, aki megfordult karrierje során a Liverpool csapatában is.

Liverpool veresége ellenére az élen maradt csoportjában, azonban a biztos továbbjutásért így tovább kell gürizniük.

Fotó: Justin Setterfield/Getty Images

 

Videók