Győzni kell: a második hely a tét!

A Ferencvárosi TC a CSZKA Moszkvát fogadja az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. Amennyiben a magyar csapatnak ismét sikerül legyőznie az oroszokat, nagy lépést tesznek a továbbjutás felé.


A Ferencvárosi TC  hazai pályán csap össze a CSZKA Moszkvával az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. A magyar csapatnak egyszer már sikerült legyőznie az orosz együttest, ennek ellenére nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.

Az előző összecsapáson győztes találatot szerző Varga Roland a Fradi.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy csalóka a Moszkva eddigi szereplése, és nem szabad őket lebecsülni. Hangsúlyozta, hogy a mostani visszavágó egy teljesen más meccs lesz.

Kiemelte, nehéz mérkőzésre számít, mert jó csapatról van szó, ráadásul a moszkvaiakat az is motiválja, hogy visszavágjanak a hazai vereségért.

Azt, hogy a Moszkva erős kerettel rendelkezik, Szerhij Rebrov is megerősítette. A Ferencváros vezetőedzője elmondta azt is, hogy sokkal támadóbb futballra számít, mint amit Oroszországban tapasztaltak, ugyanakkor bízik benne, hogy a négynapos pihenő és a hazai közönség ereje hozzásegíti majd a Fradit az újabb győzelemhez.

Fontos tény, hogy a Ferencváros csak abban az esetben lépne a második pozícióra, amennyiben győz, és a csoport másik mérkőzésén az Espanyol legyőzi a Ludogorecet. 

A csoportot az Espanyol vezeti hét ponttal, megelőzve a hat pontos Ludogorecet, valamint a négy pontos Ferencvárost illetve a 0 pontos CSZKA Moszkvát.

 


A szurkolók támogatása nagy erőt adhat a Fradinak.

Fotó:Fradi.hu

A CSZKA egyik sztárjátékosa, Alan Dzagojev biztosan nem lép pályára, ennek ellenére a moszkvaiak nem érkeznek feltett kézzel az Üllői útra. Bár az Európa-ligában az eddigi fordulók során nem sikerült pontot szerezniük, nem adják fel a küzdelmet, és mindent megtesznek a győzelemért.

Nagyon fontos nekünk az Európa-liga, ezért mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Tanultunk az előző mérkőzés hibáiból, és megpróbáljuk kijavítani azokat. Az biztos, hogy a játék apró részeire jobban kell koncentrálnunk, és arra is figyelnünk kell, hogy a csapat egyes részei együttműködjenek egymással. Ha a saját játékunk tudjuk prezentálni, nem lehet baj. - mondta Viktor Goncharenko, a mérkőzés előestéjén.
 


Viktor Goncharenko nem érzi, hogy rossz szériájuk lenne.

Videó: Facebook.com/PFCCSZKAMOSCOW

A CSZKA gárdája a mérkőzés előtti napon érkezett meg Budapestre. A repülőúton aggodalomnak nyoma sem volt a játékosokon.

Borítókép: Fradi.hu

Videók