Európa Liga: Szélesiék kizárása végleges, nem kegyelmezett az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden elutasította a Szélesi Zoltánt is foglalkoztató görög Olimpiakosz Volosz fellebbezését, így érvényben maradt az együttes kizárása az Európa Liga idei szezonjából.


Az uefa.com-on olvasható közlemény szerint a kontinentális szervezet a fegyelmi bizottság másik szankcióját sem változtatta meg, így a Volosz további három évig nem szerepelhet a nemzetközi kupákban - igaz, ezt a büntetést öt évre felfüggesztették.
   
A Volosznak tíz nap áll rendelkezésére, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé vigye az ügyet.
   
A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt zárta ki az EL-ből az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta, s a francia Paris Saint-Germainnel találkozott volna a csoportkörbe jutásról döntő párharcban.
 
Az UEFA azonban Szélesiék kizárása után, múlt pénteken úgy döntött, a luxemburgi alakulat csaphat össze a PSG-vel a most csütörtökön és egy héttel később sorra kerülő 4. selejtezőkörben.
   
Szélesi csapatát július végén a bundabotrány miatt száműzték a görög élvonalból is, ám múlt szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont 10 pont levonással kezdi meg.
 
MTI

Videók