Európa Liga: Sousa kemény párharcra számít

Kemény párharcra számít, de természetesen tovább akar jutni csapatával Paulo Sousa, a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek tanítványai csütörtökön a Slovan Bratislava ellen lépnek pályára az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágóján.


"Ez egy nagyon nehéz párharc, különösen az 1-1-gyel végződött pozsonyi meccs ismeretében - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a portugál szakember, aki gratulált a Debrecennek is, hozzátéve, reméli, hogy játékosainak plusz motivációt ad a hajdúságiak továbbjutása a Bajnokok Ligája-selejtezőben. - A csapattól a pozsonyihoz hasonló vagy annál jobb teljesítményt várok. A Slovan játékosai könnyed győzelemre számítanak, de tévedhetnek, mert mi el akarjuk érni céljainkat, azaz tovább szeretnénk jutni."

Sousa hozzátette, a Slovantól agresszív játékra számít, de szerinte az a lényeg, hogy saját rendszerüket játszva, egyénileg és csapatszinten is túlszárnyalják az ellenfelet. A portugál szakember abban biztos, hogy a stadion atmoszférája a fehérváriakat fogja segíteni.

"Úgy érzem, 50 százalék esélyünk van a Videoton ellen. A keretben nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson" - mondta Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője.

"Azon vagyunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset, és boldogan térjünk haza" - tette hozzá Marko Milinkovic, a Slovan csapatkapitánya.

A Videoton-Slovan Bratislava találkozó 20:30 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban, a mérkőzést az m2 élőben közvetíti.

Videók