Európa Liga: a Krasznodart is meglepné a DVTK

A Diósgyőr az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában az orosz FK Krasznodar csapatát látja vendégül a debreceni Nagyerdei Stadionban.


A kötelező győzelem után sokan gondolták, hogy a bolgár Liteksz Lovecs jelenti majd a végállomást a DVTK-nak az Európa Ligában, azonban a Birkirkara legyőzése után egy idegenben aratott 2-0-s győzelemnek köszönhetően bolgár ellenfelén is átlépett a Diósgyőr. És ha bár nem volt könnyű mérkőzés a Nyíregyházán lejátszott visszavágó, a 2-1-es vereség is Szivics Tomiszlav csapatának továbbjutását eredményezte.

A második számú európai kupában most az orosz FK Krasznodar vár a DVTK-ra, de az edzőt nem zavarja, hogy Szergej Galickij, az orosz milliárdos üzletember – aki egyébként egy többmilliós karórát ajándékozott támadójának, Joaozinhónak azért, mert 100. alkalommal lépett pályára csapatában - által támogatott Krasznodar még a Liteksznél is jóval nagyobb játékerőt képvisel.

"Gólra gól, bravúrra bravúr, ez a tervünk” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szivics Tomiszlav. A vezetőedző szerint a Birkirkara ellen még elvárható volt a továbbjutás, a Liteksz már jóval esélyesebbnek számított a DVTK-nál, most azonban minimum száz százalék szükséges csapatától. A cél természetesen a győzelem, de az oroszok sem adnák alább.

A mérkőzésre az Európa Liga-selejtezőjének 3. fordulójából csütörtökön 20:30-as kezdéssel kerül sor a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Videók