Elutasították Kudela fellebbezését, nem lehet ott az Eb-n

A Slavia Praha játékosát rasszizmus miatt tiltották el.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a tíz mérkőzésre szóló eltiltással sújtott cseh Ondrej Kudela fellebbezését, így a Slavia Praha védője a június 11-én rajtoló Európa-bajnokságon sem léphet pályára.

A cseh futballistát azért büntették meg, mert a Rangers FC elleni március 18-i Európa-liga-nyolcaddöntőn rasszista jelzőket használva szidalmazta Glen Kamarát, a skót bajnokcsapat színes bőrű játékosát.

A mostani ítélet azt jelenti, hogy Kudela nem léphet pályára a részben budapesti rendezésű Eb-n a cseh válogatottban, az UEFA közleménye szerint ugyanis az eltiltás nemcsak az európai kupamérkőzésekre érvényes, hanem a kontinensviadalra is.

A márciusi eset során a játékos eltakarta a száját, ugyanakkor az egyik Rangers-futballista hallotta a történteket.

Az UEFA a vétkest "provokáló", majd az öltözőfolyosón megtámadó Kamarát három mérkőzésre tiltotta el, míg Kemar Roofe, a Rangers csatára - akit a közösségi médiában szintén rasszista támadások értek a találkozót követően - négy összecsapáson nem léphet pályára, a Slavia kapusával, Ondrej Kolarral szemben elkövetett durva szabálytalansága miatt.

A csehek az Eb-n június 14-én kezdenek a skótokkal Glasgow-ban, és ugyanitt lesz 18-án a horvátok elleni mérkőzésük, míg június 22-én Londonban az angolokkal találkoznak.

Borítókép: GettyImages 

Videók