Bocsánatot kért a Zvezda Ibrahimovictól

A svéd támadó etnikai vétségnek volt kitéve.


A Crvena zvezda pénteken bocsánatot kért Zlatan Ibrahimovictól, az AC Milan sztárcsatárától, aki a két csapat csütörtök esti, belgrádi Európa-liga-mérkőzésén ismétlődően etnikai sértegetésnek volt kitéve.

Egy amatőr felvételen hallatszik, ahogy a bosnyák és horvát gyökerekkel rendelkező svéd játékost - aki nem használt csereként a lelátóról nézte végig a 2-2-re végződött összecsapást - valaki folyamatosan rágalmazza. A 39 éves futballista rezzenéstelen arccal tűrte, ahogy az illető bosnyákokat gyalázó mondatokat kiabál neki azon a nyelven - szerbül -, amelyet ért.
A Crvena zvezda pénteken közleményben kért elnézést a játékostól és azt ígérte, hogy amint megtalálja, megbünteti a vétkest.
"Klubunk mindent megtett annak érdekében, hogy a mérkőzés szervezése elérje a két csapat szintjét, és nem fogjuk engedni, hogy egyetlen primitív személy foltot ejtsen országunk és honfitásaink hagyományosan vendégszerető hírnevén" - írta az egyesület.
A találkozót a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött kellett volna megtartani, de a hazai együttes néhány szimpatizánsa mégis bejutott a tisztségviselők részére fenntartott lelátórészre.

 

Borítókép: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Videók