Biztonsági okokból elnapolták a Ludogorec bajnoki mérkőzését

A csapat csütörtökön Milánóban játszott, emiatt várnak a bajnoki meccsel.


A bolgár liga elővigyázatossági okokra hivatkozva elhalasztotta a Ludogorec vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzését, mert a labdarúgócsapat csütörtökön a koronavírus által fertőzött észak-olaszországi területhez közel, Milánóban lépett pályára az Európa-ligában.

A liga pénteki döntése értelmében az Arda Kardzsali otthonában sorra kerülő találkozót március 18-án játsszák le.

A bolgár bajnokság legutóbbi nyolc szezonjának győztese csütörtökön zárt kapus visszavágón 2-1-re kikapott az Internazionale vendégeként, így kettős vereséggel búcsúzott a második számú európai kupasorozattól a legjobb 32 között.

A Ludogorec játékosait Olaszországból hazatérve tesztelték, valamennyi játékos eredménye negatív lett, de újra megvizsgálják őket hétfőn.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó részét. A járvány ugyanakkor már 53 országban megjelent. Az ismert fertőzöttek száma világszerte meghaladja a 84 ezret, a halálos áldozatoké 2800 felett van. Európában Olaszország a leginkább érintett, ahol több mint 650 fertőzöttről és 17 halottról tudnak. 

Borítókép: Marco Luzzani - Inter/Inter via Getty Images

Videók