Az UEFA megbüntette a Honvédot a Craiova elleni mérkőzés miatt

Ez volt a botrányba fulladt találkozó, ami miatt a Kispest óvást nyújtott be. A szövetség most rasszista megnyilvánulások, nem megfelelő viselkedés és rendzavarás miatt büntetett.


Döntött az UEFA: több mint 10 millió forintra és részleges stadionbezárásra büntette klubunkat - számol be róla a Budapest Honvéd FC honlapja.

Megérkezett az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a szervezet Etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásáról, amikor az UEFA a Craiova elleni párharcon történteket tárgyalta.

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást.

Forrás: honvedfc.hu
Fotó: csakfoci.hu

Videók