A Videoton továbbjutott az Európa Ligában!

Az EL-selejtező 2. fordulójának visszavágóján a Videoton gólnélküli döntetlent játszott a Slovan Bratislava ellen, így a magyar együttes idegenben lőtt több góllal továbbjutott.


Az első félidőből még egy perc sem telt el, amikor Nikolics Nemanja passza után Filipe Oliveira lőhetett kapura. A középpályás lövését blokkolták a Slovan Bratislava védői. Komoly helyzet volt a Videoton előtt. Pár perccel később Oliveira ismét kapura lőtt, ezúttal az oldalhálót találta el a hazai játékos. A 10. percben egy bal oldali beadás után Filip Sebo hét méterről, estében lőtt a kapu fölé.

Egy perccel később Paulo Vinícius hatalmas hibája után Sebo léphetett volna ki, de Mladan Bozsovics remekül mozdult ki a kapujából és felszedte a labdát a támadó elől. A 22. percben Gyurcsó Ádám lőtte keresztbe a labdát, amely végül Oliveira számára hosszúnak bizonyult.

A 26. minutumban Nicola Mitrovics passza után Nicolas Gorosito és Mamadou Bagayoko zárt össze Sándor György előtt. A középpályás elesett a 16-on belül, de a bíró nem ítélt büntetőt. A 33. percben Bagayoko bal oldali beadása után Sebo állítás nélkül az oldalhálóba lőtte a labdát. Az első játékrészben a Videoton magabiztosan játszott.

MINDEN TOVÁBBI RÉSZLET ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKBEN!

A második félidő legelején Filipe Oliveira és Gyurcsó Ádám vette célba a vendégek kapuját. A két lövés után a Bratislava nem mert kinyílni hátul, így nem tudott komoly gólhelyzetet kidolgozni. A 62. percben Mitrovics beadása után Nikolics két védővel a nyakán fejelt kapura, de a próbálkozását könnyedén védte Putnocky.

Két perccel később Oliveira közeli lövését blokkolták a vendég védők. A 85. minutumban Gyurcsó léphetett ki a labdával. Középen Nikolics várta a játékszert, de a fiatal játékos a lövést választotta. Sajnos a válogatott középpályás próbálkozását védte Putnocky.

Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Lukás Pauschek tornáztatta meg Bozsovicsot. Mivel a négy peres hosszabbításban nem született gól, így a Videoton jutott tovább. A következő fordulóban a belga K.A.A. Gent (2011/2012-es idény 4. helyezettje) lesz a magyar együttes ellenfele.

EURÓPA LIGA
Második forduló, visszavágó
Videoton FC - Slovan Bratislava (szlovák) 0-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, vezeti: Antony Gautier (Michael Annonier, Philippe Jeanne)
Videoton FC: Bozsovics – Szolnoki, Vinicius, Caneira, Stopira – Tóth (Kovács 67.) – Gyurcsó (Torghelle 86.), Sándor, Mitrovics, Oliveira (Walter Lee 81.) – Nikolics
Slovan Bratislava: Putnocky – Luksik, Gorosito, Pauschek, Bagayoko (Jánosík 88.) – Grendel (Szarka 83.), Kopunek, Halenár (Hlohovsky 79.) – Milinkovic, Sebo, Peltier
Sárga lap: Nikolics (41.), Kovács (75.), Walter Lee (86.), Bozsovics (93.) illetve Milinkovic (48.), Peltier (70.), Bagayoko (74.)
Első mérkőzés: 1-1
Továbbjutott a Videoton idegenben lőtt több góllal

Videók