A Sevilla középpályása szerint mindent megtettek a győzelemért

José Luis Mendilibar is arról beszélt, hogy jó meccset játszottak a City ellen.


Amennyire az Európa Liga mesterének számít a Sevilla, a végelszámolásokban annyira könnyűnek találtatik az Európai Szuperkupa küzdelmeiben. Sorozatban hatodik fináléjukat bukták el a Bajnokok Ligája aktuális győztesével szemben a szerda esti mérkőzésen, ahol 1-1-es rendes játékidőt követően 5-4-re maradtak alul büntetőkkel a Manchester City ellen.

José Luis Mendilibar taktikai szempontból változtatna, ha visszamehetne az időben, de alapvetően elégedett volt a csapata hozzáállásával.

„Rendkívül bonyolult jó taktikai tervet készíteni egy olyan remek csapat ellen, mint a City. Nagyon szerettem volna, hogy egy kicsit magasabban játsszunk a pályán és még nagyobb nyomást helyezzünk rájuk. Megvoltak a lehetőségeink a második gól megszerzésére, nem éltünk velük. De tényleg hiszem, hogy jó meccset játszottunk, és valószínűleg több helyzetet dolgoztunk ki, mint ők.”

Joán Jordán, a Sevilla középpályása szerint minden hátralevő meccsen ez a mentalitás kell a sikerekhez.

„Miután elvesztettél egy döntőt, csupán néhány pozitívumot tudsz említeni. Szerettünk volna nyerni, így érkeztünk meg ide – ehhez mindent bele kellett adnunk, és mindent meg is tettünk a győzelemért. A hozzáállásunk szuper volt, és pont erre a harciasságra lesz szükség a szezon hátralevő részében is.”

A Sevilla a bajnokságot is vereséggel kezdte, némi meglepetésre 2-1-re kikaptak a Valencia ellen, javításra hétfőn lesz lehetőségük, amikor a Deportivo Alaves vendégeként lépnek pályára. A találkozót a Spíler 2 közvetíti majd 19 órától, a kapuban pedig minden bizonnyal az egykori újpesti, Marko Dmitrovic állhat, lévén Yassin Bono szinte biztosan az Al Hilal együttesében folytatja pályafutását.

Borítókép: Getty Images  /  Alexander Hassenstein - UEFA

Videók