A Fradinak nem szabad megijednie senkitől - Rebrov

Szerhij Rebrov vezetőedző és Dibusz Dénes nyilatkozott az Espanyol elleni Európa-liga mérkőzés előtt.


A Sport365 munkatársai jelenleg is Barcelonában tartózkodnak, ahol a Ferencváros holnap este 21 órakor rendkívül fontos Európa-liga csoportmérkőzést játszik az Espanyol ellen.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokszor volt már hasonló helyzetben, előző csapatával, a Dinamo Kijevvel is játszott már igazi "hatpontos" derbiket a Bajnokok Ligájában, úgyhogy tudja, hogy egy ilyen sorozatra hogyan kell felkészülni, és az egész helyzetet kezelni.


Fotó: Sport365.hu/Erdős Géza

Rebrov mester a Sport365 kérdésére elmondta, hogy fantasztikus érzés az FTC sporttörténelmét közösen írni, hiszen 15 éve vártak erre a szurkolók és a csapat is. Hangsúlyozta, hogy egy bajnokcsapatról beszélünk, a meccsre kell koncentrálni és önbizalomtól duzzadva kell a pályára kimenni.


A vezetőedző szerint nem szabad megijedniük senkitől, hiába egy rendkívül fontos meccsről van szó, itt mégis egy sorozatról beszélünk, amelybe bátran bele kell állni. A játékosaitól is csak azt kéri, hogy higyjenek benne, hogy ezeker a mérkőzéseket meg lehet nyerni, a Fradi pedig bajnokcsapatként jött ebbe a sorozatba. 

A Sport365 kérdésére Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa elmondta, hogy nagyon sokat jelent nekik a szurkolók jelenléte, értesüléseik szerint legalább ezren érkeznek a városba, akik közül sokan már ma (szerdán) itt vannak.

 
Fotó: Sport365.hu/Erdős Géza

Dibusz szerint meccs közben is érzékelik a szurkolók jelenlétét, ami a pályán is rendkívül sokat jelent nekik. A hálóőr szerint fontos, hogy folyamatosan játékban vannak, így tudnak jól teljesíteni a bajnokságban és egy ilyen sorozatban is, mint az Európa-liga.


Videó: Sport365.hu/Erdős Géza

Az Espanyol-Ferencváros Európa-liga csoportmérkőzést csütörtökön 21 órakor rendezik Barcelonában. A Sport365 a mérkőzést megelőzően, és azt követően is a helyszínről jelentkezik.


Videó: Sport365.hu/Erdős Géza

Fotó: Sport365.hu/Erdős Géza

Videók