A Fehérvár jutott tovább

Tizenegyesekkel győzött a magyar csapat az El-selejtezőben.


A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, miután csütörtökön házigazdaként az 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte az ír Bohemian FC-t. 

Európa-liga, selejtező, 1. forduló:

Fehérvár FC-Bohemian FC (ír) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 4-2

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v: Hrisztofi (ciprusi)
gólszerzők: Nikolics (37., tizenegyesből), illetve Ward (22.)
sárga lap: Nikolics (68.), illetve Lyons (18.), Grant (68.), Finnerty (71.), Buckley (85.)

Fehérvár FC:

Kovácsik - Nego, Rus, Stopira, Fiola - Alef (Pátkai 75.), Houri - Bamgboye, Evandro (Nikolov 101.), Petrjak (Géresi 109.) - Nikolics (Hodzic 74.)

Bohemian FC:

McGuinness - Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty 71.), Breslin - Buckley (Mandroiu 109.), Lunney (Levingston 79.) - Twardek, Ward (Devoy 83.), Grant - Wright

A találkozó elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár FC, amely tíz perc alatt három nagy lehetőséget is kihagyott. A Bohemians elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de amikor lehetősége nyílt, bátran lendült támadásba, és egy ilyen akció végén Keith Ward jóvoltából a vezetést is megszerezték.


A fehérvári gárda hátrányba kerülve tovább rohamozott, és Nikolics Nemanja büntetőből elért találatával még a szünet előtt egyenlített.

A második félidőre jelentősen alábbhagyott az iram. A hazaiak birtokolták jóval többet a labdát, de minden kínálkozó lehetőségüket elpuskázták. A vendégek masszívan védekeztek és kihúzták a rendes játékidőt újabb kapott gól nélkül, így következhetett a ráadás.

A hosszabbításban nagy erőket mozgósítottak a csapatok, a hazai együttes a győztes gólért küzdött, sikertelenül, míg a Bohemians a góltól óvta kapuját, sikerrel. A tizenegyesekre maradt a döntés, amelyet a fehérváriak rúgtak jobban, 4-2-re megnyerték a párharcot, így továbbjutottak a második fordulóba, amelynek sorsolását hétfőn rendezik.

 

A Fehérvár vezetőedzője, Márton Gábor szerint remekül működik a védelem és a csapat. A tréner hangsúlyozta, nagyon kevés lehetősége volt az ellenfélnek.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Videók