A Puskás Akadémia háromgólos hátrányból, az Újpest egygólos előnyről várja a visszavágót

A kupagyőztes Liechtensteinben, míg a Puskás Akadémia hazai pályán harcolná ki a továbbjutást.


A Puskás Akadémia nehezebb, az Újpest könnyebb helyzetből várja a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében a második forduló csütörtöki visszavágóját.

A felcsúti együttes az első fordulóban története során először nyert párharcot nemzetközi kupasorozatban, a finn Inter Turku felett aratott sikert követően azonban a következő kört nem kezdte jól, 3-0-s vereséget szenvedett a lett FK Rigas FS otthonában.

Hornyák Zsolt csapatából hiányoztak a jó egyéni teljesítmények a párharc első felvonásán, így szinte helyzetig sem jutott el a gárda, melynek jelentős formajavulásra lenne szüksége ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot.

A Pancho Arénában 20 órától sorra kerülő összecsapást az osztrák Walter Altmann vezet.

Továbbjutása esetén a Puskás Akadémia jó eséllyel a belga Genttel találkozik, amely 4-0-s győzelmet aratott otthon a norvég Valerenga felett.

A MOL Magyar Kupa-győztes Újpest FC 2-1-es siker után egygólos előnnyel utazik a liechtensteini Vaduz elleni visszavágóra. A lila-fehérek - akik ebben a körben csatlakoztak be a harmadik számú európai kupasorozatba - már a Szusza Ferenc Stadionban szinte eldönthették volna a továbbjutás kérdését, azonban a kapus Banai Dávid hibája kétgólos hazai vezetésnél nyíltá tette a párharcot.

Az Újpest 18 órától lesz a Vaduz vendége, a találkozót az osztrák Christian-Petru Ciochirca vezeti.

Amennyiben az Újpest túljut riválisán, a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbjutójával kerül össze.

Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Borítókép: Facebook.com/ Újpest FC 

Videók