Zárt kapuk mögött lép pályára a Köbenhavn a visszavágón

A dán klub többször kért iránymutatást az UEFA-tól.


A dániai szabályozások ellenére zárt kapuk mögött kerül sor a FC Köbenhavn-Basaksehir nyolcaddöntős visszavágóra jövő szerdán a labdarúgó Európa-ligában.

A dán klub csütörtökön bejelentette, hogy többször is iránymutatást kért az európai szövetségtől (UEFA), de csak az általános rendelkezéseket emlegető válaszokat kapott, így kénytelen beletörődni a helyzetbe.
A dán bajnokság a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat betartva, de nézők előtt zajlik már hetek óta, és a Köbenhavn abban bízott, hogy az El-ben is lehetőség nyílik erre.

"Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy az UEFA nem tartotta szükségesnek, hogy foglalkozzon az ügyünkkel" - mondta Lars Bo Jeppesen sportigazgató.

A nyolcaddöntő első mérkőzésén - még márciusban, a pandémia előtt - a török együttes 1-0-ra nyert odahaza. A párharc győztese továbbjut az Európa-liga nyolccsapatos németországi zárótornájára, amelynek Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln ad otthont augusztus 10. és 21. között.

Borítókép:  Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

 

Videók