Botrány: büntetőkkel kiesett a Honvéd - VIDEÓ

Már a hosszabbítás végén meg kellett volna szakítani a meccset, és kizárni a román csapatot.


A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón a román Universitatea Craiovával szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. 
 
A találkozó nem mindennapi körülmények között zajlott, ugyanis sérülések miatt az első félidőben hét percet kellett hosszabbítania a játékvezetőnek, majd a hosszabbítás utolsó pillanatai között újabb fél óra telt el.
 
A Honvéd búcsújával eldőlt, hogy utolsó magyar csapatként már csak a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Ferencváros van versenyben a nemzetközi kupaporodon.
 
Az első félidőben a hazaiak ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.
 
A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

Elszabadultak az indulatok Romániában - hangránáttól esett össze a bíró

Döbbenet, miért született az az ítélet, hogy jöhetnek a büntetők.

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát, valamint megdobták egy öngyújtóval, vagy egyéb tárggyal. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. Az M4 Sport értesülései szerint azért nem lehetett lefújni a meccset, és 0-3-mal a Honvédnak ítélni a végeredményt, mert a román csendőrség jelezte, ebben az esetben nem tudja garantálni a jelenlévők testi épségét! Jöhetnek a tizenegyesek! Az esetről bővebben a linkre kattintva olvashat.
 
A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

Hivatalos: Óvást nyújt be a Honvéd

Botrányosan fejeződött be Európa Liga selejtezőjük.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSU Craiova (román)-Budapest Honvéd 0-0 - tizenegyesekkel: 3-1
Craiova, 22 134 néző, v.: Hunter (északír)
sárga lap: Vatajelu (59.), Bancu (93.), Ionita (111.), Fortes (132.), illetve Lovric (23.), Kukoc (33.), Moretti (52.), Moutari (57.), Kamber (115.), Batik (132.)
Craiova: Piglacelli - Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu - Cicaldau, Mateiu, Ivanov (Qaka, 75.) - Barbut, Roman (Fortes, 94.), Vatajelu (Ionita, 63.) 
Budapest Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) - Batik, Kamber, Lovric - King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) - Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.)
 
A mérkőzést követően:

Videók