Zidane hajthatatlan, újabb ajánlatot utasított vissza

Minden alávet a cél érdekében?


Zinedine Zidane 2021 júniusában távozott a Real Madridtól azóta pedig egy csapatnak sem adta be a derekát, annak ellenére, hogy számos klub és válogatott is megpróbálta elcsábítani őt.

Az amerikai válogatottnál még mindig vita tárgyát képzi, hogy hosszabbítsanak-e Gregg Berhalterrel. A szakember ellen ráadásul nyomozás folyik egy még 1991-ben elkövetett erőszakos tevékenység miatt, így a szövetségi kapitányi posztot ideiglenesen Anthony Hudson vette át. A körülmények miatt az amerikaiak kénytelenek volt új alternatívák után nézni. Mivel Kanadával és Mexikóval közösen megrendezett 2026-os világbajnokságon  szeretnék a legjobb formájukat hozni, a neves edzőket vették számba. Így esett a választásuk Zinedine Zidane-ra.

A L'Equipe szerint Zidane ajánlatot kapott az amerikai szövetségtől, azonban a francia elutasította azt.


Nem ez az első ország, akinek az ajánlatát nem fogadta el a szakember, hiszen korábba a portugálok és a brazilok hívására sem állt kötélnek.

A Marca arról ír, hogy a francia mindenáron saját hazájának válogatottját szeretné irányítani, ezért utasít vissza minden lehetőséget. Utóbbira azonban egyelőre nincs túl sok esélye, mivel a francia szövetség 2026-ig hosszabbított Didier Deschamps-pal.

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto a Getty Images

Videók