Zidane elárulta ki volt a legkeményebb játékos, aki ellen valaha is játszott

A Real Madrid vezetőedzője sajnálja, hogy karrierje során soha nem játszott együtt a MU legendájával.


Zinedine Zidane elismerte, hogy ahányszor csak szembe került játékos karrierje során Paul Scholesszal, a Manchester United legendája mindig rendkívül kemény ellenfélnek bizonyult.

A Real Madrid vezetőedzője szerint a legvörösebb vörös ördög klasszis játékos volt, és sajnálja, hogy pályafutása során soha nem adatott meg neki, hogy egy csapatban játsszon vele.

"Természetesen ilyen helyzetben a legjobb játékosokat akarjuk megnevezni, azt pedig kétségtelen, hogy Paul Scholes a világklasszis játékosok közé tartozik."
– kezdte Zidane a The Daily Mirrornak adott interjújában.


(Kép: Mike Egerton/EMPICS via Getty Images)

"Szinte érinthetetlen volt. Fáradhatatlanul tudtam nézni, ahogy játszik. Ritkán találkozik az ember ilyen komplett játékossal, de Scholes annyira teljes volt, amennyire csak lehetett. 
Azt azonban nagyon sajnálom, hogy a karrierem során soha nem volt lehetőségem egy csapatban játszani vele."


(Kép: Shaun Botterill /Allsport/ Getty Images)

Scholes a hihetetlen pályafutása egészét a Manchester Unitednél töltötte, ez idő alatt 11 angol bajnoki címet, három FA-kupát, valamint két angol Ligakupát és két Bajnokok Ligáját nyert a klubbal.

Zidane kifejtette, hogy az egykori angol válogatott középpályás „miért volt az a típusú játékos, akit mindenképp szeretnél a csapatodban tudni”.

"Rendkívül kemény ellenfél volt. Az egyik legkeményebb, aki ellen valaha is játszottam. Egyszerűen nem volt idő a labdára figyelni, amikor már ott volt a közelben. Rád tapad, beszorít és rettenetesen megkeseríti az életed. Ő pontosan az a típusú játékos, akit egy edző a saját csapatában szeretne tudni, nem az ellenfélnél, mert akkora „kárt” tud okozni."


(Kép: Adam Davy/EMPICS via Getty Images)

Forrás és borítókép: sportbible

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

Sport365.hu - Van Nistelrooy megnevezte a valaha volt legkeményebb ellenfeleit

Ruud van Nistelrooy elárulta, hogy a Paolo Maldinivel és Alessandro Nestával felálló AC Milan 2004-2005-ös csapatának védelme volt a legfélelmetesebb, amely ellen valaha is játszott. A Manchester United 44 éves legendáját a mai napig a Premier League történelmének egyik legjobb csatáraként emlegetik.

 

Sport365.hu - Paul Scholes elárulta, ki volt a legkeményebb ellenfele a pályán

Scholes az Arsene Wenger által irányított, és Vieira által vezetett 2002-es Arsenal csapatát nevezte meg mint az egyik legnagyobb volt riválisuk. "Mint volt játékos, aki játszott ellene, nyugodtan mondhatom, hogy Vieira fantasztikus volt." "A játékstílusom miatt sosem számított, hogy ha valaki magasabb vagy erősebb volt nálam, mert a paszokkal ki tudtam játszani őket.

 

Sport365.hu - 5 egykori középpályás, akik ellen Lampardnak fel kellett kötnie a gatyát

Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere megnevezett öt egykori középpályást, akik játékosként megnehezítették a dolgát. Lampard elárulta, hogy a Yaya Touré volt a legkeményebb,a Liverpool ikonja, Steven Gerrard pedig a valaha volt legjobb ellenfele a pályán. A Chelsea történetének legeredményesebb játékosa 13 évet töltött a Stamford Bridge-en, ez idő alatt 203 gólt lőtt, három bajnoki címet, valamint 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni kékekkel.


Sport365.hu - Roy Keane megnevezte pályafutása öt legkeményebb ellenfelét

Roy Keane, a Manchester United legendás középpályása nemcsak kemény, de roppant aljas is tudott lenni, most azonban megnevezte azt az öt labdarúgót, akiket a legkeményebb ellenfélnek bizonyultak számára. Köztudott, hogy a Manchester United korábbi csapatkapitányának egyik legnagyobb ellenfele, Patrick Vieira volt.

Videók