Zárt kapus lehet az MLB rájátszása

A találkozók két helyszínen októberben lesznek.


Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetői azt tervezik, hogy az októberi rájátszást - más ligák mintájára - két helyszínen, a csapatok elzárásával rendezik meg.

Tengerentúli sajtóhírek szerint a liga és a játékosok érdekvédelmi szervezete már tárgyal a "buborékok" kialakításának lehetőségéről.
A Fox Sports és a The Athletic is úgy értesült, hogy a két főcsoport közül az Amerikai liga (AL) playoffját Dél-Kaliforniában, míg a Nemzeti ligáét (NL) Texasban rendeznék, két-két stadionban.

Egyelőre az AL-meccseire három aréna esélyes: a két helyszín a Dodgers Los Angeless-i, az Angels anaheimi és a Padres San Diegó-i otthona közül kerül ki. A másik konferencia találkozóit a houstoni Minute Maid Parkban és az arlingtoni Globe Life Parkban tartanák.

Arról még egyeztetnek a felek, hogy a rájátszás első, úgynevezett szabadkártyás körét (wild card round), melyben a párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak, a hagyományos formában rendezzék-e meg, és csak azt követően költözzenek a külvilágtól elzárt helyszínekre a csapatok.

Borítókép: Christian Petersen/Getty Images

Videók