Xavit akarja a Barcelona

Már a megkeresés is megtörtént.


Eric Abidal a Barcelona technikai igazgatója és Oscar Grau, a katanál együttes vezérigazgatója Dohába utazott, hogy találkozzanak Xavi Hernándezzel. A találkozót a katalán RAC-1 szellőztette meg, de később minden más spanyol és katalán média is meg tudta erősíteni, hogy a találkozó létrejött.

A hírek nyilvánosságra kerülése után a Barcelona igyekezett nyomatékosítani, hogy a megbeszélést már azt Atlético Madrid elleni csütörtöki vereség előtt fixálták a felek, elkerülve annak a látszatát, hogy azonnali edzőkérdés lenne a klubnál, és csak mint jövőbeni lehetőség egyeztettek Xavival. Ez részben vagy akár teljesen is igaz lehet. Azonban könnyen elképzelhető, hogy Bartomeu elnök nem tartaná meg a szezon végeztével Valverdét, hanem Xavi venné át az irányítást.

 

Sokan úgy vélik, itt az ideje, hogy változások történjenek a Barca háza táján, ugyanis Valverdének nem igazán sikerült a lehető legtöbbet kihoznia eddig a játékosaiból. Ráadásul a Barcelona csütörtök este vereséget szenvedett az Atlético Madridtól a Spanyol Szuperkupában. Ez az újabb bukás pedig úgy tűnik, hogy Ernesto Valverde munkájába is kerülhet.Így ki más is jöhetne szóba, mint a klub egyik ikonikus alakja, Xavi?

 


A 39 éves korábbi középpályás 17 évig szolgálta a katalán együttest, amelynek mezében 767 alkalommal lépett pályára. A spanyol bajnokságot, vagyis a La Ligát nyolcszor, míg a BL-t négyszer nyerte meg szeretett csapatával.

Xavi 2015-ben vette át az Al Sadd együttesét, és a Katarában végzett munkája korábbi csapata figyelmét is felkeltette. Idén 26 mérkőzés alatt 14 győzelmet, két döntetlent és 10 vereséget könyvelhetett el.

Ugyan Xavi vezetőedzői karrierje még gyerekcipőben jár, de a jövőben minden esélye megvan, hogy leülhessen a Barca kispadjára. Vagy akár még hamarabb, mint gondolnánk. Egy biztos, a napokban ki fog kristályosodni, mi lesz Valverdével: kirúghatják vagy kihúzza az idény végéig.

Borítókép: David Ramos - FIFA/FIFA via Getty Images

Forrás: givemesport

Videók