„Van Dijk komplettebb védő, mint amilyen Vidic volt fénykorában”

Világbajnok hátvéd hasonlította össze a két védőt.


A Liverpool védője, Virgil van Dijk, aki a modern hátvéd megtestesítője állítólag teljesebb játékos, mint a Manchester United egykori kiváló védője, Nemanja Vidic.

Ezen a véleményen van legalábbis a Chelsea korábbi bekkje, Frank Lebouef, aki úgy véli, hogy eltér egymástól a holland és a szerb hátvéd stílusa. Azonban van Dijk-et komplettebb védőnek tartja. A francia labdarúgó-válogatottal 1998-ban világbajnokságot nyert játékos az ESPN műsorában dicsérte, és hasonlította össze a két védőt.


(Kép: Alex Livesey/Getty Images)

"Van Dijkot mondanám. Azt hiszem ő komplettebb játékos. Imádtam Vidicet, mert olyan volt akár egy kutya, amellett, hogy fantasztikus védő volt. Ugyanakkor Van Dijk nem csupán a védősort, hanem az egész csapatot képes irányítani. Nem hiszem, hogy Vidic képes lett volna erre. Ettől függetlenül emelem kalapom Vidic előtt."

Elképesztő idényt futott a holland játékos az előző szezonban. Kis híján minden egyéni elismerést bezsebelt, ugyanis ő lett az év játékosa, és az év legjobb védője az UEFA-nál, valamint van Dijkot választották a játékostársak a labdarúgó Premier League legjobbjának. Ráadásul nagyon kevesen múlott, hogy ő nyerje a France Football díját. Ugyanis Messi csupán hét ponttal végzett a BL-győztes védő előtt.


(Kép: Eurasia Sport Images/Getty Images)

Ön szerint Virgil van Dijk jobb védő, mint Nemanja Vidic volt?

Forrás: sportbible
Borítókép: sportbible

Sport365.hu - Vidic: "Torres volt a legjobb"

Kétségtelen, hogy Nemanja Vidic, a Manchester United korábbi kiváló védője a Premier League és a világ egyik legjobb védője volt fénykorában. Sir Alex Ferguson legendás és félelmetes párosa,a Ferdinand-Vidic kettõs volt a United oszlopa a védelem tengelyében. A szerb 2006 januárjától majd egy évtizeden át játszott Rio Ferdinand oldalán a manchesteriek védelmében, az évek alatt Európa legjobb hátvédpárosává fejlődve.

Videók