"Tudom, Ansu honnan érkezett" - Luis Enrique

Fiatal kerettel készülnek a spanyolok a Nemzetek Ligájára.


Fiatal átlagéletkorú keretet jelölt ki Luis Enrique, a Nemzetek Ligájára készülő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember által megnevezett 24 fős keretbe a rutinosabb labdarúgók - többek között Sergio Busquets, David de Gea, vagy éppen Sergio Ramos - mellett meghívást kapott Ansu Fati, a Barcelona 17 éves tehetsége, illetve Eric García, a Manchester City védője is.

"Tudom, Ansu honnan érkezett, remek statisztikai mutatói vannak, szeretném kipróbálni őt. García felkészült, intelligens játékos, aki remekül hozza ki a labdát, ezért kapott meghívót"
- mondta választottjairól Enrique.

A szövetségi kapitány Fatin és Garcíán kívül további hat újoncot avathat: az Athletic Bilbaoban védő Unai Simón, a Sevillában edződő hátvéd Sergio Reguilón, a Real Sociedad középpályása, Mikel Merino, a Real Madridban játszó Óscar Rodríguez, valamint a támadók közül Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) és Ferran Torres (Manchester City) egyaránt először kapott meghívót.

A spanyolok szeptember 3-án Németországgal, három nappal később Ukrajnával találkoznak. A régi-új szövetségi kapitány Enrique tavaly júniusban lánya betegsége miatt lemondott posztjáról, novemberben azonban ismét kinevezték, azóta a két hét múlva sorra kerülő lesz az első mérkőzése a kispadon.

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

 

Videók