TOP5: Rio Ferdinand benyújtotta kívánságlistáját a Manchester Unitednek

Bemutatjuk a Sport365 e heti TOP 5 témáját. Nr2: Két Napoli játékost is szívesen látna korábbi csapatában.


A napokban kinyitott az átigazolási piac januári időszaka, ilyenkor pedig elkerülhetetlenül is szóba hozzák a Manchester Unitedet a földkerekség legnagyobb sztárjaival. Ezúttal a klub korábbi védője, Rio Ferdinand ajánlott pár játékost az egykor szebb napokat is megélt angol csapatnak.

Mint minden Manchester United szimpatizánsnak, úgy Solskjaernak a célja sem lehet más, mint hogy visszavezesse a Vörös Ördögöket a csúcsra. Azonban a norvégnak eddig cseppet sem volt könnyű dolga, hiszen a David Moyes, Louis van Gaal és Jose Mourinho által összevásárolt keretből kellett a lehető legtöbbet kihoznia és csak Harry Maguire-t, Aaron Wan-Bissakát, illetve Daniel Jamest sikerült a klubhoz csábítania.

Köztudottan nehéz terep a januári átigazolási időszak a csapatok számára, hogy nyélbe üssék a megfelelő transzfereket. A legendás Vörös Ördög, Rio Ferdinand a Twitter-oldalán dobott be pár nevet, akiket szívesen látna a Unitedben, és akik véleménye szerint erősítést jelentenének korábbi csapatának.


A BL-győztes védő szerint elsősorban a manchesteri középpályára férne rá az erősítés, így a kívánságlistáján szerepel a Napoli játékosa, Fabián Ruiz. Ugyanakkor nem csupán a spanyol középpályás lenne, akit Ferdinand elcsábítana Olaszországból, mivel úgy véli, hogy a védelem problémáira Kalidou Koulibaly lenne a legmegfelelőbb megoldás.

A 81-szeres angol válogatott védő a gólszerzésre is talált megoldást, ugyanis a PSG csatárát, Edinson Cavanit szemelte ki.

„Csak arra gondoltam…100 %, hogy mennék és megszerezném Edinson Cavanit. Óriási tapasztalata van, gólerős, nagy munkabírású és nagyszerű szakember, akitől a csapat fiatalabb játékosai rengeteget tanulhatnának."

Cavani megszerzése ráadásul nem is lenne lehetetlen, mivel az uruguayi szerződése a párizsi klubbal a szezon végén lejár. A 32 éves támadót korábban az Atlético Madriddal hozták szóba, de a spanyolok eddig még nem tettek hivatalos ajánlatot.

Ferdinand egy „B-tervet” is mellékelt Twitter-posztjában, ugyanis a Boca Juniors 19 éves középpályását, Agustin Almendrát is a United figyelmébe ajánlotta.

Solskjaer szerint túl nagy változások nem várhatóak a csapatnál, de nyitott szemmel járnak és reméli, hogy egy vagy két új játékost tudnak igazolni a télen.

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Forrás: goal.com

Videók