Elképesztő kung-fu-rúgással szállt bele a játékvezetőbe az őrült focista - Videó

Az indulatok elszabadultak, a gyógyszerek meg elgurultak.


Elszabadultak az indulatok egy üzbég labdarúgó mérkőzésen, ahol mindenki kivette a részét az adok-kapokból.

Az üzbég labdarúgó-bajnokságban szereplő FK Neftchi az utolsó helyen végzett így az első osztályban maradást rájátszásban kellett kivívnia a Turon Yaypan együttese ellen.

A nagy tét miatt tapintható volt a feszültség az egész mérkőzés alatt. A hazai játékosok nem is igazán bírták idegekkel, és valósággal elszabadult a pokol miután a vendégek megszerezték a vezetést a 81. percben. Az egyik fehér mezes játékos konkrétan egy precízen kivitelezett kung-fu rúgással szállt bele a játékvezetőbe. A helyi beszámolók szerint Shavkat Nasibullayev volt a vétkes.


A mérkőzés a vendég Turon 1–0-s győzelmével zárult, így feljutottak az első osztályba.

Az eredményt nehezen tudták elfogadni a Neftchi játékosai, akik a lefújást követően is erőszakosan léptek fel a játékvezetővel szemben. Közben a szurkolók egy része berohant a pályára. A rendőrök kisebb-nagyobb sikerrel megpróbálták helyreállítani a rendet. Helyi lapértesülések szerint az Üzbég Labdarúgó-szövetség nyomozást indított az ügyben.


A Gazeta.uz információi szerint a futballpályára nem illő jeleneteknek szemtanúja volt több helyi vezető, valamint az Üzbég Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki a lelátón tekintette meg a mérkőzést.

"A Neftchi szurkolói a meccs után nem tudták visszatartani az érzelmeiket, és befutottak a pályára. Vizsgálat indult a játékvezetőkkel szembeni nyomásgyakorlás és erőszakos magatartás miatt...Az eset résztvevői egytől egyig komoly büntetésre számíthatnak." - fogadkozott Sherzod Radjabov, az üzbég PFL szóvivője.

Forrás: rt.com

Kép: Twitter @greatvettor

Videók