Akciódús első félidőt követően, döntetlen az állás a Szuperkupán

Mind a két fél szerzett 1-1 gólt.


Tizenegyes, gól és lesgól is akadt az első félidőben.

A mérkőzés Goretzka labdaszerzésével indult, majd Alaba adott be jobbról a kapushoz. Néhány perc múlva a túloldalon Jordan harcolt ki egy szabadrúgást, amit Lewandowski fejelt ki. Spanyol oldalon Suso és Navas akciózott, majd Rakitichez próbálták meg eljuttatni a labdát, a passz azonban rövidnek bizonyult.

A 11. percben aztán jött a fordulat, Alaba az ötös előtt ellökte Rakiticet, büntetőhöz juttatva ezzel a Sevillát. A büntetőhöz Lucas Ocampos állt oda, aki könnyedén lőtte ki a jobb alsót, amit a balra induló Neuernek esélye sem volt védeni.


A büntetőt követő percekben egyik csapat sem tudott jelentős helyzetet kialakítani, így az újabb izgalmakra egészen a 20. percig várni kellett. Ekkor Rakitic kis híján öngólt fejelt. 1 perccel később pedig Müller került hatalmas helyzetbe, de a labdát Koundéba rúgta.


Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images

A németet nem zavarta meg a kihagyott helyzet, előbb Pavardnak adott remek passzt, majd Lewandowskit indította remekül. Gól azonban egyik helyzetből sem született.


Fotó: Tibor Ilyes - Pool/Getty Images

A müncheni alakulat továbbra is nyomás alatt tartotta a spanyolokat, előnyüket pedig a 34. percben Goretzka gólra is váltotta. A válogatott játékos jobbal célzott a jobb alsóba.


Nem sokáig lehettek nyugodtak a németek de Yong ugyanis egy perccel később betalált a bal felsőbe, igaz ezt les miatt érvénytelenítették a játékvezetők.

A félidő utolsó 10 perce kevésbé sikerült akciódúsra, ráadásul a játék többször állt ápolás miatt. A két perces ráadásban már egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, így 1-1-es állással mentek szünetre a felek.

Borítókép: Tibor Ilyes - Pool/Getty Images

Sport365.hu - Megfogyva bár, de törve nem: megérkeztek a Sevilla szurkolói - galéria

Szeptember 24-én a Puskás Arénában kerül sor az európai Szuperkupa döntőjére. A BL-győztes Bayern München az El-nyertes Sevillával csap össze. A találkozón az eredeti tervek szerint közel 3000 német és ugyanennyi spanyol szurkoló is részt vett volna, a koronavírus helyzet azonban ezt átírta. A legelszántabbak azonban a különleges eljárásrend ellenére is ellátogattak Budapestre.

Videók