Sztrájkra szólít fel az angol labdarúgó válogatott kapitánya

Teljes mértékben el kellene hagyni a közösségi médiát állítja.


Phil Neville, az angol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi média bojkottálására szólította fel a futballistákat a rasszista tartalmú szidalmak leküzdése érdekében.

"Teljes mértékig elveszítettem a hitemet azokban, akik a közösségi médiát irányítják. A labdarúgó-közösségnek egy igazán erős üzenetet kellene küldenie: hat hónapig hagyjuk el a közösségi médiát. Nézzük meg, milyen hatással lesz mindez a cégekre, és változtatnak-e valamit" - nyilatkozta kedden a Manchester United, az Everton és az angol válogatott korábbi kiváló játékosa.
A Chelsea csatára, Tammy Abraham múlt szerdán az európai Szuperkupa-mérkőzésen, a Manchester United középpályása, Paul Pogba pedig hétfő este a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin hibázott tizenegyest, és a dühös szurkolók mindkét meccs után rasszista tartalmú üzenetekkel támadták a futballistákat a világhálón.

 


Phil Neville szerint komolyan árt a közösségi média ebben a formában.
Photo by Naomi Baker/Getty Images

A Kick It Out esélyegyenlőségi és társadalmi integrációs szervezet tanulmánya szerint az előző szezonban 159 hasonló esetről érkezett jelentés Angliában, ami a profi labdarúgás világát érintette.
A múlt héten Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője, kedden pedig Paul Pogba csapattársa, Harry Maguire sürgette a közösségi média irányítóit, hogy lépjenek fel szigorúbban a rasszista tartalmú, névtelen mocskolódásokkal szemben, és ellenőrizzék hatékonyabban a felhasználói fiókokat.
"Ez nem csak a labdarúgásban jelent problémát. Ez a társadalom problémája, de a futballra mindenki figyel, ezért megvan a hatalma, hogy elérjen valamit" - tette hozzá Neville.

Videók