Szoboszlai ügynökét a reptéren kapták lencsevégre

Sajtóértesülések szerint pont került az ügy végére.


Sajtóértesülések szerint Szoboszlai Dominik december 16-án megegyezett az új szerződése részleteiről az RB Leipziggel.

A magyar válogatott játékos átigazolásáról a cbssports.com számolt be. Fabrizio Romano cikkében azt írja a Lipcse hamarosan bejelenti a mai transzfert. A beszámolója szerint Szoboszlai öt évre ír alá a német csapathoz, kiadási összege pedig megközelíti a 25 millió eurót.

A tárgyalások a két fél között zökkenőmentesen zajlottak, hiszen mind a két csapat a Red Bull-csoportba tartozik. Miután a klubok megegyeztek, a végső döntés a 20 éves magyar kezében volt, aki úgy döntött a továbbiakban Julian Nagelsman egyesületét erősíti majd.

A Lipcse vezetőedzője többször is elismerően nyilatkozott a magyar tehetségről. Szerinte Szoboszlaiegy rendkívül tehetséges fiú, aki a középpályán sokszor veszélyes a kapura. Nemcsak jól rúg, hanem a sebessége és az állóképessége is kiváló.

A megegyezés megszületett, már csak a formalitások vannak hátra, emiatt Szoboszlai Dominik és menedzsere Lipcsébe utazik, hogy Dominik részt vegyen a szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírják a szerződést. A fiatal magyar tehetség januártól csatlakozik az RB Leipzig csapatához. 
 

Ezzel a döntéssel egy szépen építkező pályaív rajzolódik ki.

Frissítés:

Fabrizio Romano nemrég a Twitterén tette közzé azt a fotót, amin látszik, hogy Szoboszlai ügynöke, Esterházy Mátyás már reggel korán a budapesti repülőtéren várakozott. A hírek szerint a mai nap folyamán a játékos is Lipcsébe utazik, hogy elvégezzék rajta a szükséges orvosi vizsgálatokat.

Megérkezett Lipcsébe Szoboszlai? 

A lipcsei klub Facebook oldalán egy titokzatos videót tettek közzé, amin egy arc nélküli alak látható. Bár hivatalosan nem lehet tudni, hogy Szoboszlairól van-e szó, az sokat elárul hogy jókedélyűen pacsizik a magyar labdarúgó-válogatott két tagjával, Gulácsi Péterrel és Willy Orbánnal.

Borítókép: Johann Schwarz/SEPA.Media /Getty Images

Videók