"Szeretném, hogy Messi nyilatkozata őszinte legyen, ne csak néhány üres szó"

Robert Lewandowski reagált arra, hogy Lionel Messi szeretné neki adatni a 2020-as Aranylabdát.


A 2021-es Aranylabda-szavazáson Robert Lewandowski végzett a második helyen. Bár a lengyelt sokan a legnagyobb esélyesnek tartották, a díjat végül Lionel Messi kapta meg. A Bayern München játékosa nemrég elárulta, mély szomorúságot érzett, amikor kiderült az eredmény.

Lewandowski a 2020/21-es szezonban 40 mérkőzés alatt 48 gólt lőtt és 9 gólpasszt adott, a Bayern Münchennel pedig bajnoki címet szerzett, megnyerte a Német labdarúgó-kupát, az UEFA-szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot. A mostani idényben 14 bajnokin 16-szor talált a kapuba. Látva az eredményeit érthető, hogy nem volt túl boldog, amikor kiderült, nem ő kapja az Aranylabdát.

"Szomorúságot éreztem" - mondta a lengyel Kanale Sportowymnak.

„Nem tagadhatom. Nem mondhatom, hogy boldog voltam, épp ellenkezőleg. Szomorúság érzése van bennem. Természetesen tisztelem Messit azért, ahogy játszik, és amit elért. A puszta tény, hogy versenyezhetek vele, megmutatja azt a szintet, amelyet el tudtam érni."

A Bayern München támadója arra is reagált, hogy Messi sürgeti a France Footballt, hogy a 2020-as aranylabdát adják oda Lewandowskinak.

„Nem vagyok annyira lelkes a 2020-as díj megszerzéséért. Szeretném, ha ez (Messi nyilatkozata a 2020-as Aranylabdáról) egy nagyszerű játékos őszinte és udvarias nyilatkozata lenne, és nem csak üres szavak."

Forrás: Marca.com

Borítókép: Twitter.com/FC Baern München

Videók