Souness zokogva búcsúzott Viallitól: kevés ember akkora befolyással voltak az életemre, mint ő

Az egykori játékos szívszorító beszédet mondott a legendáról.


Graeme Souness sírva emlékezett meg egykori csapattársáról, Gianluca Viallitól.

A Chelsea, a Juventus és a Sampdoria legendája, Gianluca Vialli 58 éves korában hunyt el, a hasnyálmirigyrákkal folytatott hosszú küzdelme után.

Graeme Souness, aki az 1980-as években a Sampdoriánál csapattársa volt Viallinak, könnyeivel küszködve nyilatkozott egykori barátjáról. Souness pillanatokkal a tragikus hír bejelentése után csatlakozott a Sky Sports Newshoz, és sírva fakadt, miközben megpróbálta leírni, milyen különleges személyiséggel rendelkezett Vialli.

„Amikor ránéztem egy embert láttam, aki még mindig harcban volt, mint az Eb idején” – mondta skót legenda.

„Szerintem annyira jellemző rá, hogy ennyire magánjellegűnek, személyesnek tartotta a dolgot. Ez az ő harca volt, ő maga akart megbirkózni vele. Nem akart ezzel másokat terhelni…” – tette hozzá, majd annyira elérzékenyült, hogy egy rövid időre meg kellett szakítani az interjút.


„El sem tudom mondani, milyen jó fickó volt. Felejtsük el egy percre a focit, ő csak egy gyönyörű lélek volt. Egy igazán kedves ember.”

„Én 31 évesen mentem Olaszországba, ő pedig 20 évesen. Csodálatos volt a közelben lenni. Olyan vidám srác volt, tele huncutsággal, olyan kedves egyéniség. Mesés játékos volt, de nem a játékáról szeretnék beszélni, hanem róla, mint emberi lényről.”

„A nevével kapcsolatba nagyszerű dolgokat mondanak a játékképességéről és sokan dicsérik. De mindenekelőtt ő egy emberi lény volt. Részvétem a családjának és a feleségének. Áldottak, hogy útjaik keresztezték egymást. A gyerekei áldottak, hogy ilyen apukájuk volt, a felesége pedig áldott, hogy egy ilyen férfihez ment férjhez.”

„Nagyon kevés ember jut eszembe… Nem tudnék kilenc másik embert elmondani, akik akkora befolyással voltak az életemre, mint ő.”

„Nem azért, mert konkrétan bármit is tett értem. Én akkoriban rangidős profi voltam, de láthattam, hogy milyen hatást gyakorolt más emberekre.”

„Ha egyszer a társaságába kerültél, azt hiszem, életed végéig emlékezni fogsz rá. Egy igazán különleges ember volt” – zárta szavait.

 

Borítókép: twitter.com

Videók