Sir Alex Ferguson tökéletes választ adott a Messi vagy Ronaldo kérdésre

A legendás edző is elmondta a véleményét a vitáról. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Évek óta heves vitákat szül, hogy Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi-e a jobb labdarúgó, Sir Alex Ferguson is megszólalt az ügyben, és a Manchester United legendás menedzsere tökéletes választ adott.

A közvélemény évek óta összehasonlítgatja a két klasszist. Számtalan korábbi játékos foglalt már állást a kérdésben, míg a szakértők és a szurkolók rendszeresen próbálják megválaszolni a megválaszolhatatlant, vagyis hogy melyikük minden idők legjobbja. A Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson remek választ adott.


(Kép: Martin Rickett - PA Images/PA Images via Getty Images)

"Az emberek felteszik a kérdést, hogy ki a világ legjobb játékosa? Rengetegen azt mondják, Messi. Hozzátenném, teljesen helyesen, hiszen ezzel a véleménnyel nem lehet vitatkozni. - mondta Ferguson John Parrott snooker bajnoknak.

"De ott van Ronaldo, aki ha a Millwallban, a Queens Park Rangersben, a Doncaster Roversben ... vagy bárhol máshol játszana képes lenne mesterhármast lőni egy meccsen. Nem biztos, hogy Messi is meg tudná ezt csinálni."


(Kép: Chris Ricco/Getty Images)


(Kép: Giampiero Sposito/Getty Images)

"Ronaldo mindkét lábával jól lő, gyors, nagyszerű a levegőben és bátor. Természetesen Messi is bátor. De Messi a Barcelona játékosa. Érted, hogy értem, ugye?"

Ronaldo három különböző bajnokságban nyújtott világklasszis teljesítményt, és gyűjtött számos trófeát. Ezzel szemben Messi egész pályafutása alatt a Barcelonában játszott csak.

Fergusont 2017-ben is megkérték, hogy foglaljon állást a vitában, de úgy fest, az érzései azóta sem változtak.

"Amikor a labda Lionel Messinél van, az olyan mintha egy papucs lenne a lábán. Hogy mi a különbség Messi és Ronaldo között? Elmondom. Szerintem Messi a Barcelona játékosa, míg Ronaldo, ha a Stockport megyében játszana, akkor is mesterhármast rúgna. Ragyogó a levegőben és két lábas játékos." - válaszolta a skót edzőlegenda, aki hat éven át volt Cristiano Ronaldo edzője a MU-nál.

Egy biztos, jó lenne ismét a világ két legnagyobb labdarúgóját egy bajnokságban látni, jót tenne a futballnak.


(Kép: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Ön szerint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb? Írja meg nekünk válaszát kommentben!

Forrás: Sportbible
Borítókép: Getty Images

Sport365.hu - Messi két feltétellel igazolna a Cityhez

A Manchester Citynél továbbra sem tettek le róla, hogy szerződtessék a hatszoros aranylabdás Lionel Messit, azonban ahhoz, hogy a transzfer létrejöjjön, két nagyon fontos feltételnek kell teljesülnie. A nyáron Lionel Messi kétségbeesetten akart távozni a Barcelonától, majd végül maradt, feltehetőleg a szerződése miatt, ami még mindig érvényes, egészen jövő nyárig.

Sport365.hu - A United visszaszerezné Ronaldót, a Juventus nem gördít akadályt elé

A Manchester United megpróbálná meggyőzni a visszatérésről Cristiano Ronaldót, aki könnyen lehet, hogy a következő szezont már nem a Juventus színeiben fogja kezdeni. Ronaldo jövője kérdésessé vált, ugyanis a Juventus már nem igazán tudja fenntartani csillagászati bérét, emiatt könnyen lehet, hogy bár 2022-ig érvényes szerződése van a torinói klubbal, jövő nyáron tovább áll.

Videók