Sadio Mané hihetetlen módon alakította át szülőfaluját

Ő az egyik legszerényebb labdarúgó.


Bár Sadio Mané neve talán ma már senkinek sem ismeretlen, a játékos sosem felejti el honnan jött.

Mané a világ egyik legjobb játékosává vált a Liverpoolban. A labdarúgó a pályafutása során nemcsak számos siker ért el, hanem rengeteg pénzt is keresett, ezt az összeget pedig tovább növelheti a Bayern Münchenhez való átigazolással. De rendkívüli sikerei ellenére Mané soha nem felejtette el, honnan jött. A játékos egy szenegáliai falucskában Bambaliban nőtt fel, amióta pedig profi játékos lett, arra törekszik, hogy javítsa a település lakóinak életminőségét. Ezt az elmúlt években számos nagyszerű gesztussal próbálta elérni, amelyeket nemrég a Daily Mail gyűjtött össze.

Mané nemrég visszatért a szülőfalujába, ahol felnőtt, és az ott élőkkel focizott, majd felkereste azt a kórházat, amely a környék 34 települését látja el, és amelynek 455 000 fontot adományozott korábban.


Mané ugyanakkor nem csak ezzel támogatta faluját.

Korábban 250 000 font értékben építtetett állami középiskolát a településen, de egy benzinkút létrehozását is segítette, valamint további összegeket ajánlott egy posta megépítéséhez.

Ez azonban még nem minden. Mané a falu minden családját havi 70 euróval támogatja, a gimnázium legjobb tanulóit pedig 400 eurós jutalomban részesíti. A pénzen túl laptopokat és sportruházatot is eljuttatott a tanulóknak, és a 4G-s internet kiépítését is támogatta.

Bár a legenda szóval manapság sokszor dobálóznak, Mané esetében egyáltalán nem túlzó ennek a kifejezésnek a használata.

Borítókép: Facebook.com/Liverpool FC

 

Videók