Rooney? Tévez? Berbatov elárulta, kivel volt a legjobb együtt játszani

Meglepő választ adott a visszavonult bolgár támadó.


Dimitar Berbatov, a Manchester United korábbi támadója elárulta, hogy ki volt a kedvenc csatártársa pályafutása során.

Berbatov 2008 és 2012 között a Manchester Unitedben játszott, többek között olyan világsztárokkal, mint Carlos Tévez vagy Wayne Rooney. Azonban a bolgár támadó szerint nem ők voltak a legjobb társak, hanem a brazil Franca, akivel pályafutása elején játszott együtt a Bayer Leverkusenben.

"Rooney-val és Keane-nel remekül kiegészítettük egymást, még akkor is, ha a pályán kívül nem sokat beszélgettünk. - magyarázta a 39 éves visszavonult labdarúgó a Goalnak.


Rooney-val is megvolt az összhang, mégsem ő a kedvenc. (Kép: Chris Trotman/Getty Images)

"A Leverkusennél volt egy Franca nevű csapattársam, nagyon nagy volt az összhang közöttünk. Rengeteg gólt szereztünk. Az egyik szezonban például 4-1-re kiütöttük a Bayern Münchent. 


(Kép: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

"Nagyon éreztük egymást a pályán. Hihetetlen mennyire élveztem a játékot vele. És egy cseppet sem volt önző. Mindig passzolt, ha jobb helyzetben voltam, ő pedig gólt rúgott, ha neki adtam a labdát. "Olyanok voltunk együtt, mint Andy Cole és Dwight Yorke. Hihetetlen. Sokat segített a fejlődésemben, hiszen ha azonos képességű vagy jobb játékosokkal játszol együtt, mindig tanulhatsz valamit."

Bayer 04 Leverkusen on Twitter

Heute vor 13 Jahren: das : gegen den 1. FC Kaiserslautern! #Franca #Berbatov #Lucio #Bastürk (ET) Wenzel #StärkeBayer https://t.co/tPBOW0zo2B

Berbatov 2001 januárjában igazolt a Bayer Leverkusenhez, Franca pedig egy évvel később.


(Kép: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

Berbatov az első szezonjában gyengén kezdett, csupán 16 gólt lőtt 67 meccs alatt a német csapatban. Részt vehetett a Bajnokok Ligájában is, ahol a Leverkusen a Lyon-on és a Liverpool-on keresztül jutott be a döntőbe. A BL-fináléban 39 perc után léphetett pályára csereként, és többször is veszélyeztette a Real Madrid kapuját. A bolgár csatár szívesen emlékszik vissza Zinedine Zidane csodálatos góljára, ami eldöntötte a meccset. Ez azóta is a Bajnokok Ligája döntőinek talán legszebb gólja.

CITY 105.1FM on Twitter

All the #Wayback TO 2002, when Real Madrid's Zinedine Zidane scored one of the best goals ever in the UEFA Champions League vs Bayer Leverkusen https://t.co/qRkyR9yQWl


"Nem számítottam arra, hogy eljutunk a döntőbe. Igazság szerint nem is értékeltem mi ez a sorozat."
- tette hozzá Berbatov. "Csak egy fiatal fiú voltam, aki ült a padon. A döntőben mindenki szeretne pályára lépni és élvezni a játékot. Én azonban nem így gondolkodtam. Nem a döntőtől féltem, az egyetlen dolog ami megijesztett, hogy olyan játékosokkal kell szembe néznem mint Raul, Zidane, Luis Figo és Roberto Carlos. Ott ültem a kispadon, mint egy rajongó."

"Ez volt az első alkalom, hogy ilyesmi előfordult velem. A 39. percben álltam be. Emlékszem, annyira tiszteltem a játékosokat, hogy féltem hozzájuk érni. Amikor látod, hogy az ellenfél elmegy melletted a labdával, és tudod, hogy mit kéne tenned, de nem csúszol be neki, mert félsz, hogy sérülést okozol neki. Nem tudtam elhinni, hogy Zidane-nal állok szemben. A döntőben semmin nem változtattunk, a saját játékunkat játszottuk. Közel álltunk ahhoz, hogy valami nagyot vigyünk végbe."

Forrás: sportbible

Borítókép: sportbible

Videók