Ronaldo: Felrobbanok az idegtől, mikor a fiam kólát iszik

A portugál otthonában nincs esti nasizás.


Cristiano Ronaldo a Globe Soccer díjátadóján fia jövőjéről is beszélt. Elárulta, nem várja el gyermekeitől, hogy kövessék a példáját, de azt nem szereti, amikor egészségtelenül étkeznek.

Bár a portugál az év labdarúgója szavazáson csak a második lett Robert Lewandowski mögött, idei mérlegét nézve sem lehet oka a panaszra. A december 27-én Dubajban megrendezett Globe Soccer gálán mindenkit maga mögé utasítva lett az évszázad eddigi legjobb labdarúgója. A Juventus játékosa ezzel olyan neveket előzött meg, mint Lionel Messi, Mohamed Szalah és Ronaldinho.

A díj átadását követően a csatárt nemcsak pályafutásáról, hanem legidősebb fiáról is kérdezték.

Arra a kérdésre, hogy fiának megvannak-e azok a készségei, amik egy profi labdarúgónak kellenek, azt felelte: még nem.

„Néha nagyon kemény vagyok vele, mert kólát és Fantát iszik, amiért én nagyon mérges vagyok rá.”


Ronaldo imádja a fiát, de szigorú vele.

Fotó: Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images

„Harcolok vele, amikor krumplit és chipset eszik, és ehhez hasonló dolgokat. Tudja, hogy nem szeretem. Még a kisebb gyerekeim is mindig rám néznek, amikor csokit esznek, és tudod nagyon erősnek kell lennünk."

„De, hogy őszinte legyek, van potenciál a fiamban. Ő egy nagy fiú, aki gyors és jól irányít. De ez még semmi, minden alkalommal elmondom neki, hogy sok odaadásra és nagy munkára van szükség."

„Néha, amikor otthon vagyunk, azt mondom neki, hogy fusson egy kicsit a futópadon, majd fürödjön meg a hideg vízben, hogy regenerálódjon és holnap ismét képes legyen rá. Olyankor néha azt mondja, apu, ez olyan hideg, nem akarom megtenni.”
„De megértem, még csak 10 éves. Csak rajta múlik, hogy mit szeretne, nem fogom ráerőltetni, hogy focista legyen. Ha megkérdezed, hogy én szeretném-e, azt mondom, igen, de az lesz, ami csak szeretne.

Amennyiben orvos akar lenni, akkor legyen az, viszont azt szeretném, hogy azt gondolja: a legjobbnak kell lennem” – zárta szavait gyermekével kapcsolatban.

Forrás:sportbible.com

Borítókép: John Peters/Manchester United via Getty Images

Videók