Fontos győzelmet aratott a Dunaszerdahely, indulhat az Európa-Ligában

Bernd Storck csapata Nagyszombatban szerezte meg a három pontot.


Megnyerte második mérkőzését is Bernd Storckkal Dunaszerdahely együttese. Ezúttal idegenben, a nagyszombati Spartak otthonában nyertek 2-0-ra, amivel eldőlt, hogy indulhatnak az Európa-Ligában.

A jövő héten hazai pályán fogadják Slovan Bratislava csapatát. 

Társoldalunk a felvideksport.hu írását változtatás nélkül tesszük közzé. 

Bernd Storck nem számíthatott a védelemben sem Šimićre, sem Beskorovainyira. Utóbbi, az ukrán U20-as világbajnok védő, kismedence-ágyéki szimfízis csontgyulladás miatt hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni. Kružliak mellett így Bednár kapott lehetőséget a védelemben. A középpályára bekerült a sérülésből felépülő Balić.

A kerületi rangadón a hazaiak kezdtek aktívabban, de az 50. Fortuna Ligás meccsén pályára lépő Jedlička nem engedte be a labdát a kapujába. Az első komoly szerdahelyi lehetőségre a 18. percig kellett várni. Ekkor Divkovićot találta meg viszonylag üresen a labda a tizenhatoson belül, de lövését védte Rusov, a kipattanót pedig szorongatott helyzetben Kalmár fölé vágta.

A fiatal horvát csatárnak volt még egy veszélyes kísérlete, majd Ramirez cselezte ki a kapust, de a védők a kapu torkából végül mentettek. Egy hazai lehetőség után újra Divković eresztett meg egy erős lövést, amit bravúrral tolt ki a keresztléc alól Rusov.

A félidő előtt Schäfer szorult ápolásra. Ekkor még folytatta a magyar középpályás, de végül a második játékrészre már nem jött ki, helyére Fábry állt be. Szinte rögtön megszerezhette volna a vezetést a DAC, de Balić fölé lőtt Blackman passza után. A másik oldalon Bamidele gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A teljes cikket itt olvashatja el

Borítókép: Facebook.com/ DAC 1904
Forrás: felvideksport.hu/ Elek Zoltán

 

Videók