Pelé üzent rajongóinak: erős vagyok

A legenda nyugalomra inti a világot.


Pelé közösségi oldalán keresztül üzent, azt követően, hogy nemrég aggasztó hírek láttak napvilágot az egészségügyi állapotával kapcsolatban.

November utolsó napjaiban számoltak be róla a lapok, hogy a legendás játékos ismét kórházba került. Néhány nappal ezt követően pedig már arról cikkeztek, hogy a vastagbélrákkal küzdő brazil szervezete nem reagál a kemoterápiás kezelésekre, ezért élete végéig hospice-ellátásban részesül majd.


A legendás labdarúgó pár órával az aggasztó hírek megjelenése után a közösségi oldalán reagált a hírekre. A kórházi jelentését ábrázoló kép mellé azt írta, még mindig erősnek érzi magát.

„Barátaim, szeretném, ha mindenki pozitív és nyugodt maradna. Erős és reménnyel teli vagyok, és a szokásos módon folytatom a kezelést. Szeretnék köszönetet mondani az egész orvosi és ápolói csapatnak minden ellátásért, amit kaptam.”

„Nagyon hiszek Istenben, és minden szeretetről tanúskodó üzenet erejében, amit tőletek kapok a világ minden tájáról. Ez feltölt energiával. Nézzétek a brazilokat a világbajnokságon! Mindent nagyon köszönök!” – írta.

Borítókép: Satish Bate/Hindustan Times a Getty Images

 

Videók