Pogba sokkoló vallomása: a két srác fegyvert szegezett rám

Elmesélte, mit élt át.


Paul Pogba azt mondta a francia rendőrségnek, hogy pénzt fizetett két férfinak, miután egy zsarolási kísérlet során fegyvert fogtak rá.

A vádak szerint a francia válogatott játékosához egy bűnbanda tagjai törtek be még március 19-én. A támadók állítólag 13 millió eurót követeltek a labdarúgótól, aki az RMC francia lap szerint 100 000 eurót át is adott nekik. Az újság arról írt, hogy Pogba ezt követően kérte a rendőrség segítségét, akik aztán vádat emeltek a játékos bátyja, Mathias Pogba ellen, négy másik férfivel szemben pedig nyomozást indítottak zsarolás és bűnszövetség vétsége miatt.

Pogba a francia rendőrségnek adott vallomásában, mesélte el mit élt át azon az estén.

„Féltem. A két srác rám szegezte a fegyverét. Tehát miután megfenyegettek, azt mondtam, fizetni fogok" - mondta Pogba a Le Monde szerint.

Az állítólagos zsarolási kísérletre a múlt hónapban derült fény, amikor a 32 éves Mathias Pogba videót tett közzé, amelyben számos rágalommal illette testvérét. Paul Pogba képviselői, erre reagálva közleményt adtak ki, melyben azt állították a középpályás egy régóta húzódó zsarolási ügy célpontja volt.

Pogba bátyja, Mathias ellen vádat emeltek a zsarolási kísérletben való állítólagos részvétele miatt, ám ő mindvégig tagadta a vádakat, öccsét pedig gyávának, árulónak és képmutatónak nevezte. Eközben ügyvédje, Yassine Bouzrou azt mondta a francia BFMTV -nek, hogy meg fogják támadni a döntést.

Franciaországi jelentések szerint a 29 éves Paul Pogbát rendőri védelem alá helyezték Olaszországban, míg a francia kollégáik folytatják a vádak kivizsgálását.

Borítókép: Alex Gottschalk / DeFodi Images a Getty Images

Videók