Neymar nem volt ott a PSG első edzésén

A klub "megteszi a megfelelő lépéseket". Visszatér a Barcelonához?


Neymar nem jelent meg hétfőn a Paris Saint-Germain első edzésén, ezért a labdarúgóklub vezetői közölték: "megteszik a megfelelő lépéseket".
A közlemény szerint a brazil csatárnak hétfőn kellett volna visszatérnie a csapathoz, de a megállapodás ellenére hiába várták, és távolmaradására nem kért engedélyt.
"A klub sajnálattal veszi tudomásul a helyzetet, és megteszi a megfelelő lépéseket" - írták honlapjukon.
 
Előfurdulhat, hogy Neymar ősztől már nem lesz a PSG labdarúgója?
Fotó: Anthony Dibon/Icon Sport via Getty Images
 
Neymar honfitársa, Leonardo Araújo, a PSG sportigazgatója úgy nyilatkozott, a klub intézményét mindenkinek tiszteletben kell tartania, legyen az Neymar, vagy például Cristiano Ronaldo.
A katari tulajdonos, Nasser Al-Khelaifi még keményebben fogalmazott, ugyanis kijelentette, a játékosoknak többet kell tenniük, többet kell dolgozniuk, mint eddig, mert nem szórakozásból vannak a csapatban.
Aki pedig ezzel nem ért egyet, az előtt nyitva állnak az ajtók, nyugodtan távozhat. Hozzátette, nem akar többé sztárallűrökkel rendelkező futballistákat a klubnál.
 
Nasser Al-Khelaifi keményen lép fel még a legismertebb játékosok, így Neymar ellen is.
Fotó: Jean Catuffe/Getty Images
 
A közleményre reagálva Neymar édesapja Rio de Janeiróban azt nyilatkozta a Fox Sports televíziónak: a PSG-nél jól tudták, hogy a fia nem lesz ott a nyári felkészülés első napján.
Elmondása szerint a csatár a Neymar Intézet elnevezésű jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik ezekben a napokban, a programja egy évre ismert és tervezett, elhalasztani nem lehetett.
Hozzátette, a francia fővárosba jövő hétfőn tér vissza.
 
Neymar sérülés miatt nem játszott a nemrég véget ért Copa Americán.
Fotó: Lucas Uebel/Getty Images
 
Neymar bokaszalag-szakadás miatt nem lépett pályára a vasárnap véget ért Copa Americán, amit hazája válogatottja házigazdaként megnyert.
Az elmúlt hetekben egyre erősödtek azok a médiaértesülések, amelyek szerint a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó futballista idén nyáron visszatér korábbi csapatához, az FC Barcelonához.
A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu a múlt héten azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik eladni.
 
Neymar a PSG-ből történő távozás esetén visszatér az FC Barcelonához?
Fotó: Alex Caparros/Getty Images
 

Videók